persbericht

13 / 03 / 2023

terug naar press room

Wollen strandsloffen met een zool van natuurrubber

Met Glerups buitensloffen blijven je voeten lekker warm en droog

Er komt weer mooi strandweer aan. Soms nog wat fris, maar met de juiste kleding goed te doen. Trek daarom eens buitensloffen van Glerups aan, die zijn lekker warm en neem je makkelijk mee in je strandtas. Ze lopen heerlijk door het losse zand en houden je voeten droog dankzij de rubberen zolen. Kijk voor meer informatie op www.binorm.nl/glerups. 

De sloffen zijn gemaakt van vilt dat bestaat uit een wolmix van Deense Gotland schapen en Nieuw-Zeelandse Merino schapen. Het vilt is stevig, soepel en lekker zacht op de huid. Dat is het voordeel van een puur natuurlijk materiaal: wol heeft een optimaal warmte- en vochtregulerend vermogen.

Unisex
Glerups pantoffels sluiten mooi aan rondom je voet en zitten heel comfortabel. Draag ze met blote voeten, dan komen ze helemaal tot hun recht. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor een aangename veerkracht en de rubberen buitenzool heeft een antislipprofiel.

De buitensloffen zijn er in model slipper, laars of schoen en verkrijgbaar in veel mooie kleuren. Ze zijn unisex, dus de pasvorm is geschikt voor iedereen.

Informatie
Glerups sloffen met rubberen zool zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups. In veel mooie kleuren. Winkeladviesprijs vanaf € 89,95.

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.