persbericht

26 / 01 / 2024

terug naar press room

Winnaars AI Awards 2024 bekend

Bijzondere jury: ChatGPT en Google Bard beoordelen finalisten AI Awards 2024

AI-bedrijf AIMAZE heeft in samenwerking met Brabant Business Media de winnaars bekend gemaakt van de AI Awards Nederland 2024. De AI Awards werden uitgereikt in drie prestigieuze categorieën: AI Person of the Year, AI Supplier en AI Education.

In een historische gebeurtenis in de wereld van Kunstmatige Intelligentie (AI), heeft de eerste editie van de AI Awards een opmerkelijke innovatie getoond met een jury bestaande uit de AI-systemen ChatGPT en Google Bard. Dit initiatief markeert een nieuw tijdperk in de beoordeling van AI-prestaties.

De AI Awards, geïnitieerd door Hans Schuurmans in samenwerking met Brabant Business Media en AI-bedrijf AIMAZE, omvatte naast een professionele beoordeling door de AI-jury ook een publieksstemming.

AI Person of the Year: Hans Hoornstra
De strijd voor de AI Person of the Year award was spannend met finalisten Olaf Lemmens, Hans Hoornstra en Remy Gieling. Ondanks de hoogste beoordeling door de AI jury voor Remy Gieling, was het Hans Hoornstra die na de publieksstemming de titel AI Person of the Year won. Zijn  inzet voor het gebruik van AI in maatschappelijk nut en onderwijs, met projecten zoals Stemchat.nl en Omgevingswet DQ, illustreert zijn uitzonderlijke bijdrage aan het verbeteren van democratische processen en toegankelijkheid van complexe wetgeving.

AI Supplier: CopyRobin
In de categorie AI Supplier was de competitie net zo intens, met TwinAI, LessonUp en CopyRobin als finalisten. Hoewel LessonUp de favoriet van de jury was, sleepte CopyRobin de award in de wacht. Hun indrukwekkende klantgerichtheid, ethische benadering en bijdrage aan de AI-community hebben hen onderscheiden als koplopers in de AI-copywritingsector.

AI Education: SkillsTown
De strijd in de categorie AI Education was vooral gericht op Computrain en SkillsTown, met Codename Future ook als sterke finalist. SkillsTown kwam als winnaar uit de bus, dankzij hun indrukwekkende prestaties in AI-onderwijs. Hun innovatieve, flexibele en gebruikersgerichte leerplatform benadrukt hun toewijding aan het democratiseren van AI-kennis en -vaardigheden.

Deze eerste editie van de AI Awards, met veel positieve reacties en de belofte van een nog grotere opzet volgend jaar, blijft de AI Awards een platform voor het vieren van innovatie en uitmuntendheid in de “nog jonge” AI-sector.

Over de Organisatoren
Hans Schuurmans, initiatiefnemer en organisator van de AI Awards, heeft in samenwerking met uitgever Brabant Business Media en AIMAZE, het toonaangevende AI-uitzendbureau voor digitale medewerkers, deze awards tot leven gebracht. De AI Awards benadrukken de cruciale rol van AI in het hedendaagse bedrijfsleven en de maatschappij.

Meer informatie: www.aimaze.nl/ai-awards
Hans Schuurmans: +31 (0)6 1940 1114, info@hansschuurmans.nl