persbericht

05 / 07 / 2023

terug naar press room

Voor elke professional in de bouw een specifieke werkschoen

Bata Industrials start de campagne Fit Your Feet voor uitgebreide voorlichting in de bouwsector

Of je nu stukadoor, timmerman of metselaar bent, dakdekker, schilder of uitvoerder: Bata Industrials heeft voor alle vakmensen in de bouw een specifieke veiligheidsschoen. Met veiligheid als topprioriteit. Daarom start Bata de campagne Fit Your Feet. Zodat meer professionals in de bouw de juiste werkschoenen gaan dragen, afgestemd op hun vak. Informatie: Batafityourfeet.com. 

Het is een combinatie van eigenschappen die een schoen geschikt maakt voor een bepaalde discipline in de bouw. Ook persoonlijke voorkeuren zijn van belang, heb je bijvoorbeeld een brede, smalle, platte of holle voet. Voor het juiste advies meet Bata zelfs op locatie de voeten van vakmensen wat erg efficiënt is. 

Innovatieve technologieën
Dankzij innovatieve technologieën als Walkline®, Flexline® en Easy rolling wordt elke werkschoen ontwikkeld op de ergonomische vorm van de voet. Hierdoor rolt de voet eenvoudig af, kost lopen minder energie en buigt de voet in de schoen op de juiste plek.

Voor elke discipline in de bouw heeft Bata een veiligheidsschoen ontwikkeld: model Up voor de uitvoerder, model Traxx 219 voor de metselaar/timmerman, model Score voor de elektricien/loodgieter, model Marie voor vrouwen, model PWR312 voor Infra, model ACT156 voor de schilder/stukadoor en model Radar voor de dakdekker.

Veiligheid
Veiligheid heeft voor Bata Industrials de ultieme prioriteit. Door samen te werken met wetenschappers en uitgebreide tests is Bata trendsetter in een industrie waar veiligheid randvoorwaarde nummer één is. Een S3 werkschoen voor onder andere de bouw beschikt zowel over een veiligheidsneus als een veiligheidszool en is voor alle werkomstandigheden geschikt. De tussenzool biedt schokdemping tijdens het lopen, vangt de klappen op en beschermt tegen scherpe objecten. ESD-conforme zolen zijn er om elektrostatische ontlading te verhinderen.

Naast veiligheid en draagcomfort wil het oog natuurlijk ook wat en daarom biedt Bata stijlvolle werkschoenen in allerlei designspasvormen, materialen en tinten. Maar ook werksokken en inlegzolen voor een perfecte fit. 

Informatie
Bedrijven met meer dan 100 medewerkers kunnen nu een gratis testpaar aanvragen via Batafityourfeet.com. Via shop.bataindustrials.nl bestel je als ZZP-er de veiligheidsschoen die bij je past. Meer informatie vind je op: www.bataindustrials.nl.

Over Bata Industrials
Vandaag de dag is Bata Industrials een van ’s werelds grootste producenten van veiligheidsschoenen. Een globale speler met kantoren in Nederland, Chili, Mexico, Zuid-Afrika, Kenia, India, China, Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland. De veiligheid van vakmensen heeft wereldwijd ultieme prioriteit voor Bata Industrials. Door samen te werken met wetenschappers en het uitvoeren van uitgebreide testen in haar eigen laboratorium is het bedrijf trendsetter in de industrie waarin veiligheid het allerbelangrijkst is. Zo zorgt Bata Industrials ervoor dat vakmensen sterk in hun schoenen staan, lopen met vertrouwen en onder alle omstandigheden veilig kunnen werken. Informatie: www.bataindustrials.nl.