persbericht

30 / 07 / 2020

terug naar press room

Veilig mondkapje waarmee je heerlijk vrij ademt

BUFF®  introduceert het Filter Masker met perfecte pasvorm en zonder drukpunten

BUFF introduceert het Filter Masker, een lichtgewicht mondmasker met 98% Bacteriële Filter Efficiency. De pasvorm is perfect dankzij de verstelbare elastische banden aan de achterkant van je hoofd. Hierdoor heb je geen last van vervelende drukpunten rond je oren en dat is wel zo fijn. Een ander pluspunt van het Filter Masker is dat je er heerlijk vrij mee kunt ademen. Ideaal tijdens het sporten, shoppen of reizen. 

De collectie Filter Maskers van BUFF bestaat uit speciale uitvoeringen in mooie dessins voor dames, heren, jongens en meisjes. Zo kies je altijd een mondmasker dat bij je past.

Vervaardigd in Duitsland
In het mondmasker zit een vervangbaar 3-laags filter dat je vrij laat ademen zodat je zorgeloos kunt genieten van het leven, waar je ook bent. De drie gecombineerde lagen zorgen voor een 98% Bacteriële Filter Efficiency (BFE). Het masker is dus een fysieke barrière die de verspreiding van aerosolen die vrijkomen bij de drager tijdens het praten, hoesten of niezen sterk vermindert. Dat is te danken aan het filter dat voldoet aan de Europese Norm EN14683, type 1 en 2. Het wordt vervaardigd in Duitsland en is voor eenmalig gebruik. Let wel, het BUFF Filter Masker is niet gecertificeerd als medisch masker.

Informatie
Het nieuwe BUFF Filter Masker is verkrijgbaar bij de betere outdoor- en sportwinkels en via webshops. Consumentenadviesprijs BUFF Filter Masker, inclusief 5 vervangingsfilters: € 25,95. Een doos losse vervangingsfilters, inhoud 30 stuks: € 15,95. Ga voor meer informatie naar www.technolyt.nl.

Technische toelichting BUFF Filter Masker
Het filter van het BUFF Filter Masker is gemaakt volgens de Europese Norm EN14683, type 1 en 2, wat gelijk is aan de eisen van filters in een chirurgisch masker. Bacteriële Filter Efficiency is de effectiviteit van een filter in het tegenhouden van aerosole druppels die bacteriën bevatten. Het geeft aan hoeveel deeltjes door het filter worden tegengehouden. Dit hangt rechtstreeks samen met de hoeveelheid bacteriën die via het masker met filter vrijkomen in de omringende lucht. Hoe hoger het percentage, des te beter je beschermd bent tegen deeltjes afkomstig vanuit de omgeving. Maar ook des te beter het mondmasker bescherming biedt vóór je omgeving. 

De norm ligt op minimaal 95% voor type 1 en minimaal 98% voor type 2. Het filter van het BUFF Filter Masker is echter niet bestand tegen spatten en voldoet daarom niet aan de EN14683 type 1R of type 2R norm. Het masker is voorzien van HeiQ Viroblock NPJ03, een technologie die is toegepast op de stof van het zakje waarin de filter is geplaatst, waardoor deze beschermd is tegen microben en ziektekiemen. Het mondmasker is lijm- en latexvrij. 

 

Over BUFF
Het verhaal van BUFF® begint 25 jaar terug wanneer de avonturier Juan Rojas het idee krijgt om een multifunctionele sjaal te maken. In de stoffabriek van zijn familie produceert hij de eerste samples van een naadloze en kokervormige sjaal van elastisch en ademend microvezel. Met trots draagt hij de eerste versie van de Original BUFF tijdens zijn avonturen op de motor en in de bergen.

BUFF is sindsdien uitgegroeid tot een waar begrip in multifunctionele headwear. Het merk is inmiddels ook uitgebreid met een lifestyle collectie met vele unieke designs. De collectie combineert stijl met uitstekende bescherming tegen de elementen. Vandaag de dag staat BUFF bekend om de kwaliteit, aandacht voor het milieu, het gebruik van hoogwaardige materialen en innovatieve producten en materialen.