persbericht

19 / 04 / 2023

terug naar press room

Tag je fiets en vind hem altijd weer terug

Nieuw van Tagjefiets.nl: AirTag Fietsbel en AirTag Tiewrap

Fiets weg? Met een tracker op je fiets, zoals een Apple Airtag, vind je hem snel weer terug. De vraag is alleen, hoe bevestig ik een Airtag op mijn fiets? Dan kan nu heel makkelijk met de AirTag Fietsbel: een gewone fietsbel waarin de kleine AirTag is verstopt. Onzichtbaar. Zo vind je met je iPhone je zoekgeraakte fiets altijd terug. Ook bij diefstal. Ga voor meer informatie naar www.tagjefiets.nl.

Volgens Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) is een track & trace systeem op de fiets het meest effectief. 80% van de gestolen fietsen met een tracker wordt binnen 48 uur teruggevonden. Dankzij de AirTag Fietsbel kan elke fiets nu eenvoudig worden getagd met een track & trace systeem.

Ook handig is de AirTag Tiewrap waarmee je een Apple Airtag onzichtbaar onder je fietszadel bevestigt. Je maakt de Tiewrap eenvoudig vast en ook weer los, ideaal als je bijvoorbeeld een swapfiets hebt. De Tiewrap is waterafstotend en bestand tegen alle weersomstandigheden. Dankzij de vele accessoires van Tagjefiets.nl kun je een AirTag ook aan je sleutels, rugzak en andere belangrijke spullen bevestigen.

Met één tikje koppel je de AirTag aan je iPhone
Het nadeel van traditionele GPS-trackers is dat de gebruiker vastzit aan dure abonnementen. Ze verbruiken veel stroom en zijn vaak alleen voor e-bikes geschikt. Tagjefiets.nl heeft nu een uitstekend alternatief door slim gebruik te maken van de Apple AirTag. Er is geen abonnement nodig en installeren is kinderlijk eenvoudig: één tikje volstaat om de AirTag aan je iPhone te koppelen.

Een Apple AirTag is een kleine, ronde tracker waarmee je gemakkelijk je spullen kunt terugvinden. Hij zendt continu een beveiligd Bluetooth-signaal uit dat wordt opgepikt door apparaten in het Zoek Mijn-netwerk. Dit netwerk bestaat uit honderden miljoenen iPhones, iPads en Macs overal ter wereld. Deze sturen de locatie van je AirTag naar iCloud. Vervolgens verschijnt dit automatisch op je kaart in de Zoek Mijn-app. Dit hele proces is anoniem en versleuteld om je privacy te beschermen.

Informatie
De AirTag Fietsbel en AirTag Tiewrap zijn verkrijgbaar bij www.tagjefiets.nl. Consumentenadviesprijs Airtag Fietsbel, inclusief Apple Airtag € 64. Airtag Tiewrap inclusief Apple Airtag € 54,99.

Een AirTag werkt op een standaard knoopcelbatterij en hoeft een jaar lang niet te worden opgeladen.

Over Tagjefiets.nl
Tagjefiets.nl is onderdeel van AirTag Solutions. Oprichter Chris Römer is het bedrijf gestart nadat zijn zoveelste fiets werd gestolen en aangifte niets opleverde. Uit onderzoek blijkt dat er ongelofelijk veel fietsen gestolen worden in Nederland: elk jaar maar liefst 735.000. Een veel hoger aantal dan tot nog toe werd aangenomen. Vooral in de Randstad neemt het aantal fietsdiefstallen schrikbarend toe, terwijl het aantal aangiften juist afneemt. Informatie: www.airtagsolutions.nl. 

Er worden nauwelijks zaken opgelost waardoor steeds minder mensen aangifte doen en fietsendieven ermee wegkomen. Met de accessoires van Tagjefiets.nl worden fietsen snel teruggevonden en zo veel meer zaken opgelost. Informatie: www.tagjefiets.nl.