persbericht

03 / 01 / 2023

terug naar press room

Sloffen voor je Valentijn

Met Glerups laat je pas echt zien hoeveel je van iemand houdt

Wil je op 14 februari echt laten weten hoeveel je van je Valentijn houdt? Wat dacht je van een paar Glerups sloffen als cadeau? Ze zijn warm, natuurlijk, zacht en ook nog eens verkrijgbaar in lieflijk rood. Daar wordt iedereen er blij van, vooral in deze koude wintermaanden. De sloffen geven veel warmte, omdat ze gemaakt zijn van 100% wol. Meer weten? Kijk dan op www.binorm.nl/glerups. 

Het speciale vilt, dat gemaakt is van een mengsel van Gotlandwol en Merinowol, kan tot 35% vocht opnemen. Daardoor voelen de sloffen altijd droog en warm aan. Je draagt ze dan ook het liefst met blote voeten. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor een aangename veerkracht.

Unisex, dus geschikt voor elke Valentijn
De buitenzool van de pantoffels wordt gemaakt van natuurlijk gelooid kalfsleer met een mooie naturelbruine kleur. Je kunt ook kiezen voor een zool van natuurrubber als je er af en toe mee naar buiten wilt. Glerups sloffen zijn verkrijgbaar in model slipper, laars of schoen en naast rood in veel andere mooie kleuren. 

Glerups koopt uitsluitend schapenwol in bij speciaal geselecteerde Nieuw-Zeelandse schapenhouders die zijn aangesloten bij het ZQ-programma. Dit programma garandeert dat de merinowol voldoet aan de vier door ZQ opgestelde kernwaarden: dierenwelzijn, zorg voor het milieu, sociale duurzaamheid en de beste kwaliteit wol.  

Informatie
Glerups pantoffels zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 74,95.

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.