persbericht

16 / 03 / 2023

terug naar press room

Running-inspired sneaker: Japans icoon

Nieuw: Mizuno Wave Rider β, fashion met de hoofdletter β

Mizuno verrast sneakergek Nederland met fashionkicks Wave Rider β. Gecreëerd met de ontwerptaal van maar liefst zesentwintig voorgaande Rider-edities. Dat maakt deze running-inspired sneaker tot een zuiver Japans icoon. Fashion met de hoofdletter β. 

De schoen is een perfecte balans tussen innovatie, design en traditie. Japans erfgoed sinds 1906. Qua finishing touch is de Wave Rider β helemaal af, met rijke materialen als premium suède en mesh. Een eerbetoon aan de gehele Wave Rider serie, de succesvolle hardloopschoen met een wereldwijde historie. Retro met een ziel, maar wel met een super-de-luxe voetbed anno 2023. Ofwel: comfort.

De Wave Rider β inspireert met zijn vormgeving een nieuwe generatie om te leven volgens je eigen waarden. Een schoen waar je een outfit bij zoekt en niet andersom. Blijf trouw aan jezelf, loop je eigen race, ga geen uitdaging uit de weg.

Runbird
De Wave Rider β is geïnspireerd op de nieuwste loot aan de stam, de Wave Rider 26. Voor het eerst sinds de Wave Rider 1 is de Runbird groter dan normaal en gestikt met bedrukte randen. De Wave Rider β is verkrijgbaar in twee Retro Sport colorways: dennengroen en marineblauw. Bovendien is het logo op de tong in een gekleurde cirkel geplaatst.

Informatie
De Mizuno Wave Rider β is verkrijgbaar bij (online) runningspeciaalzaken. Consumentenadviesprijs € 179,95. Informatie: www.mizuno.com.

Over Mizuno
Mizuno is een internationaal sportmerk opgericht in 1906 in Osaka (Japan). Het is uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van functionele sporten. Mizuno Corporation Netherlands vertegenwoordigt het merk in de Benelux waarbij de focus ligt op running, volleybal, handbal, korfbal, hockey, voetbal, judo en tennis. 

Mizuno is hoofdsponsor van de TCS Amsterdam Marathon. Daarnaast is ze official shoe supplier van de Nederlandse en Belgische volleybalbond en de Nederlandse en Belgische korfbalbond. Het merk doet er alles aan om de hoogste kwaliteit sportuitrusting te ontwikkelen. Dat doet ze in samenwerking met sporters als Sergio Ramos, Estavana Polman, Mikkel Hansen en Laura Dijkema. 

Steeds meer sporters ontdekken de kwaliteit van Mizuno omdat het merk nooit concessies doet aan functionaliteit. In de Mizuno-filosofie leidt dit namelijk ook esthetisch altijd tot het meest geslaagde product. Mizuno Corporation Netherlands is gevestigd in Capelle aan den IJssel en heeft ook in Leusden een showroom.

Bezoek de website of neem contact op met het marketingteam voor meer informatie over Mizuno: marketing@mizuno.eu en www.mizuno.com.