persbericht

24 / 07 / 2020

terug naar press room

Ruimte, rust, natuur en warme voeten

Glerups vilten sloffen, gemaakt van een mengsel van Gotlandwol en merinowol

Ruimte, rust en natuur zijn goed voor de mens. Met een bootje het meer op, pootje baden, struinen langs het water. En daarna lekker je voeten opwarmen in heerlijke, comfortabele Glerups-sloffen. Want geluk gaat over dankbaarheid, verwondering, liefde en warme voeten. De vilten sloffen zijn gemaakt van een mengsel van Gotlandwol en merinowol van schapen die het goed hebben.

De pantoffels zijn een heuse weldaad; je draagt ze het liefst met blote voeten. Ze vormen zich op een natuurlijke manier naar de vorm van je voet: niet te strak, niet te los maar precies goed. De dubbele laag vilt in het voetbed geeft een aangename veerkracht.

Keuze uit veel modellen en kleuren
Het zachte wolvilt ademt en kan tot 35% vocht opnemen zodat de sloffen altijd droog en warm aanvoelen. De buitenzool heeft een antislipwerking en is gemaakt van natuurlijk gelooid kalfsleer. De sloffen zijn er in model slipper, laars of schoen en verkrijgbaar in heel veel prachtige kleuren. Deze vind je op www.binorm.nl/glerups.

Informatie
Glerups pantoffels zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 69,95.

 

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.