persbericht

24 / 01 / 2023

terug naar press room

Pluk de nacht op je snowboard of ski’s

Ga nachtskiën of nachtrodelen in de Tiroler Zugspitz Arena

Er ligt volop sneeuw in de Tiroler Zugspitz Arena, heerlijk voor fervente skiërs en snowboarders. Voor de afwisseling is het ook gaaf om eens in het donker te gaan wintersporten. Dat kan elke donderdag op de verlichte piste van Bergwang. Hier kan je nachtskiën en snowboarden. In Ehrwald kun je nachtrodelen op de skipiste. En wat is er mooier dan een nachtelijke tocht onder de heldere sterrenhemel?

Nachtrodelen in Ehrwald is een formidabele belevenis. Je rodelt niet over een geprepareerde singletrack maar over een brede, 3 kilometer lange, blauwe skipiste. Je hebt dus alle ruimte en kunt veel snelheid ontwikkelen omdat je 400 hoogtemeters naar beneden glijdt. Langs de piste zijn er ook nog eens drie hutten geopend: Tiroler Haus, Ehrwalder Alm en de Ganghofer Hütte. Hier kan je voor of tijdens het rodelen gezellig fonduen met een wijntje, bier of schnaps. Informatie: www.zugspitzarena.com/nl.

Betoverend
Berwang is het hoogst gelegen sneeuwzekere wintersportdorp in de Tiroler Zugspitz Arena. Hier kun je elke donderdagavond skiën als het licht brandt op de Egghof Sun Jet-piste. De skiverhuur, restaurants en après-ski bars zijn gewoon open. Nachtskiën is bij de Top Snow Card inbegrepen. In het licht van de volle maan is een nachtelijke pistenafdaling echt betoverend.

Ben je meer een ochtendmens? En heb je altijd al als eerste op de piste willen zijn om je sporen in de verse sneeuw achter te laten? Bij First Track in Lermoos hebben wintersporters daar de helemaal de gelegenheid voor. Je begint ’s ochtends in het donker en skiet de zonsopgang tegemoet. Inclusief een heerlijk ontbijt en grandioos uitzicht. 

Zeven skigebieden vol winteravontuur
De Tiroler Zugspitz Arena biedt zeven skigebieden vol winteravontuur voor skiërs en snowboarders. Met fantastische, afwisselende pistes, funparks en freeride-routes, gezellige hutten en gegarandeerde sneeuw. En natuurlijk een prachtig bergpanorama aan de Tiroolse kant van de Zugspitze. De skigebieden EhrwaldLermoosBiberwierBerwangBichlbachHeiterwang am See en Namlos beschikken tezamen over 143 kilometer aan pistes en 57 kabelbanen.

Top Snow Card
De Top Snow Card, die de skigebieden van de Tiroler Seite der Zugspitze verbindt met de Duitse buren Garmisch-Partenkirchen, Mittenwald en Grainau is verkrijgbaar bij alle liftkassa’s. De card biedt toegang tot 214 afwisselende kilometers aan pistes, waarvan 66 % altijd besneeuwd. Het gebied telt veel gezellige almen en hutten met alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van Tiroolse gastvrijheid, stevige regionale specialiteiten en onvergetelijke panorama’s.

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en wintercampings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven.

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43 567 320 000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

 

Over Tiroler Zugspitz Arena
Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.