persbericht

08 / 04 / 2021

terug naar press room

Pers voor mini-hamburgers

Nieuw: Barbecook Hamburgerpers voor een heerlijke BBQ hamburgerparty

Met de handige hamburgerpers van Barbecook maak je perfecte mini-hamburgers. Je vult de drie bakjes met gehakt en drukt de pers stevig aan. Zo krijgen ze een mooie vorm inclusief de professionele groefjes. Ze zijn even groot met een diameter van 6,8 cm waardoor ze tegelijk klaar zijn en niemand hoeft te wachten. Rundergehakt, kippengehakt of vegetarisch gehakt: de hamburgers lukken altijd.

Leuk om samen met de kinderen een BBQ hamburgerparty te organiseren. Er zijn allerlei variaties mogelijk. Kruid ze eens met wat sojasaus, gerookte paprika of curry ketchup. Heerlijk. Zet toppings als gebakken uitjes, augurkjes, tomaatjes, ketchup en Cheddar kaas maar vast klaar. Er is ook een hamburgerpers voor grote hamburgers met een doorsnede van 11,5 cm.

Recept Zelfgemaakte Kiphamburgers 

Ingrediënten voor 4 personen
400 g kippengehakt, 1eetlepel fijngesneden peterselie, 2 eetlepels panko, 1 theelepel paprikapoeder, 100 g fijngesneden zongedroogde tomaten, 2 tomaten, 150 g guacamole, 2 handenvol raketsla, 1 klein blikje mais, 4 pitabroodjes, zeezout, zwarte peper.

Bereiding
Meng het kippengehakt, de peterselie, panko, zongedroogde tomaten, een snuifje zeezout en de paprikapoeder. Maak 4 hamburgers met behulp van de Barbecook hamburgerpers. Bak ze gaar op een middelhoog vuur. Gril de pitabroodjes aan beide zijden. Snijd de tomaten in plakken. Bestrijk de pitabroodjes met een volle lepel guacamole en dresseer hierop de raketsla, de tomaat, de burger en de maïs. Werk af met een beetje zwarte peper.

Informatie
De Barbecook Mini-hamburgerpers voor drie hamburgers is verkrijgbaar bij kookwinkels, tuincentra en webshops. Adviesprijs € 18,95. Hamburgerpers groot € 14,95. Materiaal: aluminium. Ga voor meer informatie naar www.barbecook.com.

Over Barbecook
De eerste Barbecook-barbecue werd ontwikkeld in 1985. Aanleiding was de constatering dat barbecues vaak erg primitief zijn. Barbecook stelde zich ten doel om BBQ-en efficiënter en veiliger te maken. Dit resulteerde in de QuickStart, een iconische barbecue met het gepatenteerde aanmaaksysteem. Vandaag de dag ontwerpt en produceert Barbecook een brede range barbecues op houtskool, gas en elektriciteit.