persbericht

08 / 02 / 2024

terug naar press room

Overall voor creatieve harde werkers

Carhartt Rugged Flex Relaxed BIB, de stretchy damesoverall van Carhartt

De Rugged Flex damesoverall van Carhartt is gemaakt van zachte stretchcanvas. Hiermee is bukken, knielen en klimmen nooit meer een probleem. De overall is gebaseerd op de bekende BIB overall, maar nu met extra stretch voor veel bewegingsvrijheid. Ideaal voor creatieve harde werkers. Informatie: www.carhartt.com. 

Ondanks de lichtgewicht stof is de overall zeer robuust en gemaakt om lang mee te gaan. Dat is te danken aan het slijtvaste canvas, driedubbel gestikte hoofdnaden en versterkte manchetten. Ook de dubbele laag bij de knieën zorgt voor extra stevigheid en geeft de mogelijkheid om kniebeschermers in en uit te nemen.

Gebaseerd op de feedback van harde werkers
De borstzak met Carhartt-label is groot genoeg voor een telefoon, heeft meerdere compartimenten en een veilige ritssluiting. Verder heeft de overall twee verstevigde schuine steekzakken en een hamerlus op het rechterbeen. De twee verstevigde achterzakken en verstelbare bretels aan de voorkant maken hem helemaal af.

De ontwerpers van Carhartt hebben zich gebaseerd op feedback van harde werkers die veel eisen van hun werkkleding. Hamilton Carhartt maakte in 1889 al zijn eerste overalls en sindsdien zijn er veel nieuwe materialen en technologieën toegevoegd. De doelstelling van het merk is na 135 jaar onveranderd: bied hardwerkende mensen de beste werkkleding die beschermt van top tot teen.

Informatie
De Carhartt Rugged Flex Relaxed BIB Overall is verkrijgbaar bij groothandels in werkkleding en bouwmaterialen en in webshops, in de kleuren zwart en Carhartt bruin. Adviesprijs € 139,99. Ga voor meer informatie naar www.carhartt.com.

Over Carhartt
Carhartt is het authentieke merk in werkkleding dat in 1889 is opgericht in Detroit, Michigan in de VS. Al meer dan 130 jaar lang staat Carhartt bekend om zijn robuuste constructies, innovatieve ontwerpen, uitzonderlijke kwaliteitsnormen, stevigheid en comfort. Carhartt werkkleding is een legende geworden onder ervaren vakmensen en ambachtslieden. 

De eerste producten van Carhartt waren overalls van duck- en denimstoffen. Vanuit het overweldigende succes werd steeds meer werkkleding ontworpen met premium stoffen, comfortabele pasvormen en details zoals drievoudig gestikte hoofdnaden en royale, functionele zakken.

Carhartt is er trots op dat ze harde werkers helpt en beschermt in sectoren als bouw, techniek, industrie, transport en productie, inclusief agrariërs en outdoor-liefhebbers. Het merk wordt vanuit Carhartt Europe BV in Amsterdam naar de arbeiders in Europa gebracht. Wereldwijd biedt Carhartt werk aan meer dan 5000 hardwerkende medewerkers.