persbericht

11 / 06 / 2024

terug naar press room

Op maat gemaakte binnenzool voor werkschoenen

Nieuw van Atlas Safety Shoes: Fit Insole, de binnenzool voor jouw voet, klaar terwijl je wacht (4 minuten)

Geen twee voeten zijn hetzelfde. Het is bijna onmogelijk dat een standaard binnenzool perfect past op iedere voet. Daarom introduceert Atlas Safety Shoes een individueel op maat gemaakte inlegzool: Fit Insole. Voor maximale ondersteuning en stabilisatie. Je gaat naar de winkel en de zool is in 4 minuten klaar. Supersnel dus. Informatie: www.jouwvoet.nl.

De Fit Insole is ontwikkeld met experts uit de orthopedie voor iedereen die zijn of haar lichaam optimaal wil ontlasten tijdens het werk. De binnenzool is ademend en opgebouwd uit dempende en stabiliserende lagen. Op maat gemaakte inlegzolen hebben bewezen dat ze voet-, knie- en rugpijn verminderen, maar ook kunnen voorkomen.

Flowmould-technologie
In tegenstelling tot gebruikelijke binnenzolen wordt de Fit Insole per persoon op maat gemaakt. Dat gebeurt met de flowmould-technologie waarbij de binnenzool zich aanpast aan de voetboog met zijn individuele kenmerken. Het werkt heel eenvoudig en de zool is klaar terwijl je wacht.

In de winkel wordt eerst je exacte schoenmaat bepaald. Vervolgens ga je op het flowmould-apparaat staan waarbij lichaamspositie en kniepositie optimaal op elkaar worden afgestemd. Ook wordt je gewicht ingevoerd.

Het apparaat modelleert nu de Fit Insole: die wordt verwarmd waardoor hij zich perfect vormt naar de contouren van je voet. Vervolgens verhardt de zool door het binnenstromen van koelvloeistof. De individuele zool is nu klaar en kan direct in de Atlas veiligheidsschoen worden geplaatst. Zo kan je meteen aan de slag.

Informatie
Atlas Safety Shoes Fit Insole wordt in de winkel op maat gemaakt en is in slechts 4 minuten klaar. Adviesprijs per paar € 41,93 (excl. BTW).  Ga voor meer informatie en verkooppunten naar: www.jouwvoet.nl.

Over Atlas Safety Shoes
ATLAS Safety Shoes is een van de meest toonaangevende fabrikanten van veiligheidsschoenen in Europa. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1910 produceert ATLAS® hoogwaardige en innovatieve veiligheidsschoenen. Op de moderne productielocatie in Dortmund worden jaarlijks 2,6 miljoen paar veiligheidsschoenen geproduceerd voor heel Europa. Door een toegewijd team van ruim 1.450 medewerkers. 

Tot de klanten behoren vooraanstaande Europese industriële bedrijven en speciaalzaken. Elke ATLAS-veiligheidsschoen is gemaakt met veel vakmanschap en precies afgestemd op de behoeften van harde werkers. Met geselecteerde materialen, nauwkeurige afwerking en maximale betrouwbaarheid vervaardigt Atlas producten die je ook morgen inspireren.