persbericht

24 / 08 / 2022

terug naar press room

Nieuwe technologie: gesynchroniseerd lagensysteem voor next-level avonturen

Haglöfs introduceert L.I.M-serie Z|T Synchronized Performance Layering System

De nieuwe L.I.M Series Z|T-collectie van Haglöfs is ontworpen voor buitenmensen die op zoek zijn naar ultieme uitdagingen. Kenmerken zijn een ultra-performance design en een innovatief gesynchroniseerd lagensysteem voor een uitstekende warmte- en vochtregulatie in outdoorkleding. Informatie: www.haglofs.com.

Het Synchronized Performance Layering System zoals de technologie voluit heet bestaat uit een basislaag (shirt) dicht bij het lichaam met een zeer open structuur, die ademt en je droog houdt. De dubbele tussenlagen (jackets) voeren vocht af en houden warmte vast. De duurzame, ademende en comfortabele GORE-TEX PRO-buitenlaag (jack) is gemaakt om de meest extreme omstandigheden te weerstaan.

Geïnspireerd door de ruige landschappen van Groenland, is elk kledingstuk in de nieuwe L.I.M Series Z|T-collectie ontworpen en getest door ervaren outdoorexperts.

  • L.I.M Series Z|T Synchronized Performance Layering System levert 30% minder vochtigheid in het kledingsysteem in vergelijking met conventionele moderne lagensystemen.
  • L.I.M Series Z|T Synchronized Performance Layering System vermindert het gevoel van te warm of te koud te zijn. Het levert aanzienlijk stabielere temperaturen binnen een comfortabele temperatuurzone bij een breed scala aan activiteiten en intensiteiten.

Warmte- en vochtregulatie
De truc om zelfs in ruige omstandigheden comfortabel te blijven, is door warmte en vocht tegelijkertijd te beheersen. Wat dit complex maakt is dat het lichaam veel van zijn warmte uitstraalt door middel van convectie, een technische term voor warme vochtigheid, die vloeibaar wordt als het afkoelt. Het ingenieuze dubbele middenlaagsysteem van de L.I.M Series Z|T zorgt voor de warmte, terwijl het vocht wordt afgevoerd. Dit zorgt voor comfort bij een brede temperatuurrange en verschillende intensiteitsniveaus.

Terug naar de tekentafel
Elk kledingstuk in de L.I.M Series Z|T-collectie is op zichzelf te gebruiken, maar kan ook in combinatie met andere uitrusting worden gedragen. De items zijn alle superlicht en duurzaam. De echte innovatie komt het best tot zijn recht als je ze bij elkaar draagt. Om ervoor te zorgen dat het L.I.M Series Z|T-systeem voldoet aan de prestatieverwachtingen werd het onderworpen aan het testprogramma NEO-V van Haglöfs. Dit programma brengt wetenschappers en ontwerpers samen met professionele ontdekkingsreizigers en berggidsen.

Annsofie Jakobsson, hoofd Design bij Haglöfs: ‘Toen we meer dan 20 jaar geleden de L.I.M-serie lanceerden, verlieten we veel traditionele ideeën over wat nodig is tijdens expedities en stelden we nieuwe normen op het gebied van materialen en functies. De L.I.M Series Z|T-collectie bouwt voort op die ervaring, maar is ook het resultaat van teruggaan naar de tekentafel. We vroegen ons af hoe we het aanpassingsvermogen en de prestaties konden verbeteren om beter te voldoen aan de eisen van avonturiers. Zo kwamen we uiteindelijk verder dan de bekende drielagen-theorie.’

Maria Granberg, professioneel bergbeklimmer en Haglöfs-ambassadeur: ‘Wat ik echt waardeer aan het L.I.M Z|T Mtn GTX-jack is dat het me de bescherming geeft die ik verwacht van een buitenlaag. Maar daarnaast ook het ademend vermogen biedt dat ik nodig heb als ik me snel door onbeschut terrein en slecht weer beweeg. Het is een geweldige combinatie die zich vooral bewijst in het ruige bergklimaat waar ik hem het meest heb gebruikt en waar efficiëntie centraal staat.’

Base, dubbele tussenlagen en toplagen

L.I.M Z|T-base shirt
Het L.I.M Z|T Base shirt is geoptimaliseerd om vocht snel van de huid te verwijderen, snel te drogen en een hoge warmte-gewichtsverhouding te leveren. Het is gemaakt van technisch Polartec-materiaal met een minimalistische constructie en heat mapped panels.

L.I.M Z|T Sync Mid 1 jacket en Sync Mid 2 jacket
De dubbele mid layers vormen de motor van het L.I.M Series Z|T Synchronized Performance Layering System. De jackets kunnen solo worden gedragen of aan elkaar bevestigd voor een combinatie die zorgt voor een snel ademend vermogen en vochtoverdracht en tegelijkertijd een hoge warmte-gewichtsverhouding levert.

Beide lagen zijn gemaakt van technische Polartec-stoffen. De buitenste middenlaag, Mid Sync 1 jacket heeft een hard oppervlak voor duurzaamheid en weersbestendigheid, gecombineerd met een open structuur voor luchtstroom. De binnenste tussenlaag, Sync 2 Mid jacket, is voorzien van heat mapped panels en een open structuur voor ademend vermogen. Dankzij een langere pasvorm kunnen ze in broek en handschoenen worden gestopt.

Beschermende externe top layer jacks
De jassen zijn gemaakt van GORE-TEX PRO Shell met Stretch. Hierdoor zijn ze duurzaam en sterk tegen wind en regen, terwijl ze toch zeer goed ademend zijn. Stormlocks op de onderzomen van de jassen maken ze bevestigbaar aan de L.I.M Series Z|T Pant.

Het L.I.M Z|T MTN GTX PRO Jacket biedt een beschermende laag tegen weersinvloeden. De jas is speciaal ontworpen voor bergbeklimmers: de capuchon biedt ruimte voor een helm en de panels zijn aangepast voor een klimharnas. Extra grote, gemakkelijk te grijpen trekkoorden en een stormlock-onderzoom maken het gemakkelijk om de jas op maat af te stellen.

Het L.I.M Z|T TREK GTX PRO jack is gemaakt voor lange dagen op ruige paden. Met extra lengte die is geconfigureerd voor een trekkingrugzak, en panelen die kunnen worden aangepast voor het dragen van een rugzak. Het is gemakkelijk om de luchtstroom aan te passen met grote mesh pockets aan de voorzijde die ook dienst doen als ventilatie.

Duurzame broeken
De L.I.M Z|T Shell GTX PRO Pant is ontworpen voor intensieve bergactiviteiten in Scandinavische landen onder zware omstandigheden. De broek is gemaakt van GORE-TEX PRO Shell met stretch en is extreem duurzaam en slijtvast, terwijl hij tegelijkertijd flexibel, ademend en comfortabel blijft. De broek is te synchroniseren met de jassen met een stormslot dat aansluit op de achterzomen.

De L.I.M Z|T Pant is super lichtgewicht en verstelbaar en voorzien van strategische verstevigingen. Een stormlock verbindt ze met de achterzoom van het Z|T Trek-jack. Voeg daarbij de isolerende hydrofobe donslaag van de collectie, waterdichte trekkingschoenen en een extreem veelzijdige rugzak, en je bent klaar voor tal van avonturen.

Informatie
De nieuwe L.I.M Series Z|T-collectie is vanaf augustus 2022 verkrijgbaar in Haglöfs Brand Stores en geselecteerde retailers wereldwijd, evenals online op www.haglofs.com. Volg de reis van Haglöfs op Instagram @haglofs.

Over Haglöfs
Haglöfs werd in 1914 in Zweden opgericht door Wictor Haglöf en is vandaag de dag de grootste leverancier van outdoorkleding en -accessoires in Scandinavië. Haglöfs heeft meer dan 500 producten in haar collectie, verdeeld over de productgroepen kleding, schoenen, rugzakken en slaapzakken. 

Het merk heeft als doel kleding en accessoires te ontwikkelen en produceren die het outdoorleven aangenaam maken: betrouwbaar, duurzaam, functioneel en met een minimale impact op de natuur. Vol trots en passie zorgt Haglöfs ervoor dat je beter presteert, er beter uitziet en je beter voelt. Het innovatieve merk wil mensen inspireren om eropuit te trekken en te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.