persbericht

21 / 09 / 2020

terug naar press room

Nieuw: Glerups sloffen met zwarte rubberzolen

Handgemaakte, wolvilten sloffen van geselecteerde schapenboeren uit Nieuw-Zeeland

Eindelijk zijn ze er dan: Glerups pantoffels met zwarte rubberzolen. Het grote voordeel is dat ze lang mooi blijven, zeker als je er veel mee buiten rondloopt. Natuurlijk zijn ze gemaakt van het vertrouwde vilt van 100% schapenwol waardoor ze lekker warm en stevig zijn. Kijk voor informatie op www.binorm.nl/glerups.

De pantoffels passen zich aan aan de vorm van je voet: niet te strak en niet te los, maar precies goed. Zo comfortabel dat je nooit meer zonder wilt. Je draagt ze het liefst zonder sokken, dan blijven je voeten het warmst. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor een veerkrachtige tred.

Handgemaakt
Het vilt ademt en kan tot 35% vocht opnemen zodat de sloffen altijd droog aanvoelen. De handgemaakte sloffen van het Deense merk zijn vervaardigd van wol afkomstig van geselecteerde schapenboeren uit Nieuw-Zeeland. Zo laten je warme voeten een ecologisch verantwoorde footprint achter. De sloffen zijn er in model slipper, laars of schoen en verkrijgbaar in zwart, grijs, blauw en groen (dit varieert per model). 

Informatie
Glerups pantoffels met rubber zool zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 79,95.

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.