persbericht

28 / 02 / 2023

terug naar press room

Mizuno & Roxy: running meets fashion

Mizuno’s eerste samenwerking met ROXY, a women’s brand that originated on the beach

Op 1 maart lanceert Mizuno de WAVE RIDER 26 ROXY, de eerste hardloopschoen van het merk in samenwerking met ROXY. ROXY is een merk voor vrouwen die houden van beach culture en een actieve levensstijl. De hardloopschoen is verkrijgbaar in de online winkel van Mizuno en in sportwinkels wereldwijd. Informatie: www.mizuno.com.

ROXY is een merk dat de positieve energie van vrouwen viert en vrouwelijke atleten, waaronder surfers van wereldklasse, ondersteunt. De samenwerking tussen ROXY en sportmerk Mizuno dat sporters aanmoedigt om altijd verder te gaan onder de slogan REACH BEYOND, kwam tot stand dankzij hun gemeenschappelijke ambities. De samenwerking wordt versterkt door de inzet van de twee merken voor wereldwijd milieubehoud.

Verkrijgbaar in warmroze en turkoois
Model ROXY is gebaseerd op de WAVE RIDER 26, een neutrale allround hardloopschoen voor je dagelijkse run en geschikt voor zowel duurloop als snelle intervaltraining. Zo heeft de Wave Rider 26 een extra dikke MIZUNO ENERZY-tussenzool waardoor je als hardloper meer demping en energieteruggave ervaart. Tussen de twee lagen MIZUNO ENERZY ligt de bekende kunststof Wave Plate in de vorm van een golf. Deze constructie zorgt voor een stabiele landing en meer veerkracht tijdens de afzet.

Mizuno Wave Rider 26 Roxy is verkrijgbaar in twee kleurstellingen: warmroze gecombineerd met koraal en turkoois. Het design ademt een stijlvolle surfspirit waarmee je heerlijk van het strand naar je favoriete park rent. De schoenen zijn gemaakt van gerecycled polyester en plantaardige materialen. Ook tijdens het fabricageproces wordt aandacht besteed aan het verminderen van de milieu-impact. Beide merken hebben het grootste respect voor de natuur en hun inzet en passie voor de bescherming van het wereldwijde milieu komt hier prachtig samen in de Mizuno Wave Rider 26 Roxy.

Informatie
Dameshardloopschoen Mizuno Wave Rider 26 Roxy is verkrijgbaar bij (online) runningspeciaalzaken. Consumentenadviesprijs € 159,95. Informatie: www.mizuno.com.

Over Mizuno
Mizuno is een internationaal sportmerk opgericht in 1906 in Osaka (Japan). Het is uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van functionele sporten. Mizuno Corporation Netherlands vertegenwoordigt het merk in de Benelux waarbij de focus ligt op running, volleybal, handbal, korfbal, hockey, voetbal, judo en tennis. 

Mizuno is hoofdsponsor van de TCS Amsterdam Marathon. Daarnaast is ze official shoe supplier van de Nederlandse en Belgische volleybalbond en de Nederlandse en Belgische korfbalbond. Het merk doet er alles aan om de hoogste kwaliteit sportuitrusting te ontwikkelen. Dat doet ze in samenwerking met sporters als Sergio Ramos, Estavana Polman, Mikkel Hansen en Laura Dijkema. 

Steeds meer sporters ontdekken de kwaliteit van Mizuno omdat het merk nooit concessies doet aan functionaliteit. In de Mizuno-filosofie leidt dit namelijk ook esthetisch altijd tot het meest geslaagde product. Mizuno Corporation Netherlands is gevestigd in Capelle aan den IJssel en heeft ook in Leusden een showroom.

Bezoek de website of neem contact op met het marketingteam voor meer informatie over Mizuno: marketing.nl@eu.mizuno.com en www.mizuno.com.