persbericht

09 / 01 / 2023

terug naar press room

Meer stabiliteit, maar ook extra snelheid

Mizuno blijft innoveren voor hardlopers met overpronatie: Mizuno Wave Inspire 19

De nieuwe Wave Inspire 19 is ontworpen voor hardlopers met overpronatie en geeft extra stabiliteit daar waar nodig. Door een slimme aanpassing in de anatomische vorm van de Wave-plaat zakt de voetboog niet in en ontstaat een soepele gewichtsoverdracht van grondcontact naar voorwaartse voortstuwing. Dat is precies wat je als overproneerder wilt: extra ondersteuning en tegelijk extra energieteruggave en snelheid.

De Mizuno Wave Inspire 19 is een comfortabele, stevige runningschoen waarmee je dagelijks traint en ook wedstrijden loopt. Dankzij de geavanceerde Wave-technologie blijven je voeten tijdens je run in de juiste positie en voorkom je het naar binnen zwikken van de enkels tijdens de afwikkeling. De specifieke vorm van de Wave-plaat verdeelt de krachten bij het neerkomen van de voet optimaal en geeft bij elke stap een uitstekende energieteruggave. De extra demping aan de zijkant zorgt voor een zachte hiellanding met overgang naar de voorvoet. The Stability Legend, now with maximum energy return.

Responsiever en energieker
De schoen heeft een lichtgewicht MIZUNO ENERZY-tussenzool voor een responsiever en energieker gevoel. De buitenzool is voorzien van een voortstuwend patroon en een nieuw, ondersteunend golvend design. Het X10 koolstofrubber in de buitenzool is slijtvast en biedt meer grip bij de hiel.

De gusset tongue met rekbaar binnenmateriaal zorgt voor een verbeterde, naadloze aansluiting rondom de voet en extra ondersteuning rond de middenvoet. Met een hoogteverschil van 12 mm van hak naar voorvoet is deze schoen geschikt voor zowel voor hak- als voorvoetlanders. De Wave Inspire 19 is de ideale hardloopschoen voor overpronerende lopers die langere afstanden en zelfs marathons lopen.

Informatie
De Mizuno Wave Inspire 19 is verkrijgbaar bij runningspeciaalzaken en webshops in een dames- en herenuitvoering. In diverse kleuren. Consumentenadviesprijs € 159,59. Ga voor meer informatie naar www.mizuno.com.

 

Over Mizuno
Mizuno is een internationaal sportmerk opgericht in 1906 in Osaka (Japan). Het is uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van functionele sporten. Mizuno Corporation Netherlands vertegenwoordigt het merk in de Benelux waarbij de focus ligt op running, volleybal, handbal, korfbal, hockey, voetbal, judo en tennis. 

Mizuno is hoofdsponsor van de TCS Amsterdam Marathon. Daarnaast is ze official shoe supplier van de Nederlandse en Belgische volleybalbond en de Nederlandse en Belgische korfbalbond. Het merk doet er alles aan om de hoogste kwaliteit sportuitrusting te ontwikkelen. Dat doet ze in samenwerking met sporters als Sergio Ramos, Estavana Polman, Mikkel Hansen en Laura Dijkema. 

Steeds meer sporters ontdekken de kwaliteit van Mizuno omdat het merk nooit concessies doet aan functionaliteit. In de Mizuno-filosofie leidt dit namelijk ook esthetisch altijd tot het meest geslaagde product. Mizuno Corporation Netherlands is gevestigd in Capelle aan den IJssel en heeft ook in Leusden een showroom. Bezoek de website of neem contact op met het marketingteam voor meer informatie over Mizuno: marketing.nl@eu.mizuno.com en www.mizuno.com.