persbericht

26 / 09 / 2022

terug naar press room

Maastricht Gallery Weekend, 14-16 oktober 2022

Feestelijke opening op vrijdagavond 14 oktober 2022

Medio oktober beleeft Maastricht Gallery Weekend zijn eerste editie. Het event wordt feestelijk geopend op vrijdag 14 oktober tussen 18.00 en 22.00 uur met tal van activiteiten in de deelnemende galeries. Er zijn expositieopeningen, vernissages en performances opgeluisterd met live muziek en bourgondische catering. Informatie: www.artichoque.nl/maastricht-gallery-weekend.

‘Wandel door prachtige monumentale straatjes van de ‘kunststad par excellence’ en ontdek de deelnemende galeries met een groot en gevarieerd aanbod,’ aldus Rob van Rijn van de gelijknamige galerie. ‘De dertien locaties van Maastricht Gallery Weekend zijn naast vrijdagavond ook op zaterdag en zondag te bezoeken tussen 12.00 en 18.00 uur. En goed om te weten: tijdens het weekend wordt ook Wyck Artistiek georganiseerd met een mooie route door het creatieve stadsdeel Wyck.’

Deelnemers van Maastricht Gallery Weekend
De deelnemers van Maastricht Gallery Weekend zijn: Boekhandel Dominicanen, Famke Rousseau, PontArte, Rob van Rijn Kunsthandel Galerie, Galerie Schuwirth & van Noorden, The Art Society Gallery, Artichoque Art Gallery, Galerie Cesart, Japonais, Maaslands Antiquariaat & Lijstenmakerij, Galerie MOA Contemporary Art, NAN Glass & Design en Peter Slegers. De adressen van de deelnemende galeries vind je op www.artichoque.nl/maastricht-gallery-weekend.

Bezoek Artichoque Art op vrijdagavond voor de feestelijke vernissage Fresh Blood. Jonge getalenteerde kunstenaars van Kunstacademie Maastricht, geselecteerd door kunstenaar, docent en kunsthistoricus Arjen van Prooijen, exposeren voor het eerst samen in deze galerie. In Galerie Cesart zijn nieuwe werken van kunstenaars Pierre Devreux, Dina Dressen, Adalbert Gans, Rietje Geurts, Sarah de Graaf, Guy van Grinsven en Marieke van Gulik te bewonderen. In Maaslands Antiquariaat & Lijstenmakerij vind je de expositie Verstilde Schoonheid met nieuw werk van Frederike Kruse, beeldend kunstenaar en keramist.

Boekhandel Dominicanen zit tijdens het Maastricht Gallery Weekend midden in de Kinderboekenweek. De expositie van prachtige illustraties van Mark Janssen uit het boek ‘Ik voel ik voel wat jij niet ziet’, dat hij samen met Lotte Stegeman maakte, sluit hier perfect op aan. Kunstenaar Famke Rousseau exposeert in eigen galerie haar bekende, zeer kleurrijke schilderijen. Famke abstraheert het figuratieve beeld door er letterlijk een sluier van olieverf overheen te schilderen. Japonais is gespecialiseerd in Japanse kunst en komt met de expositie Vederlicht van Antoine van den Eertwegh.

Galerie MOA presenteert nieuw werk van Yan Marczewski, Den Bar, Yvan Richeux-Rey en Jean-Marc Spaans. Nan Hartwich is het gezicht van NAN Glass & Design. Haar liefde voor glas kun je zien en proeven in haar atelier/galerie. In de atelierwoning van Peter Slegers is een pilot te zien van zijn nieuwste kunstproject Trilogica. Bij PontArte is de tentoonstelling Reflections te zien. Stefan Faas en Lena Krashevka gaan een onderlinge dialoog aan met hun objecten en schilderijen.

Rob van Rijn Kunsthandel Galerie presenteert de jubileumtentoonstelling ‘Bep Scheeren, Uit vele bronnen’, met recente, monumentale schilderijen. Galerie Schuwirth & van Noorden toont werk van de Duitse kunstenaar Christel Wermuth. THE ATELIER ART SOCIETY betrekt als eerste kunstorganisatie actief kunstenaars bij het opzetten van een revolutionaire gemeenschap die zich richt op de liefde voor de nieuwste kunstbeweging: FUTURE ART. Kunstenaars als Han Nooyen, Jonathan Ardon, Mendel Samayoa en Juan Jose Rodiguez zijn de artistieke leiders van deze beweging en zijn geïnspireerd door de creatieve meesters Rufino Tamayo, Rodolfo Abularach en Anthony Quinn.

Informatie

  • Maastricht Gallery Weekend, 14-16 oktober 2022
  • Feestelijke opening op vrijdag 14 oktober tussen 18.00 en 22.00
  • Openingstijden op zaterdag 15 en zondag 16 oktober: van 12.00 tot 18.00 uur
  • Info: artichoque.nl/maastricht-gallery-weekend