persbericht

13 / 06 / 2023

terug naar press room

Maak de sprong van je leven in de Zugspitz Arena

Completeer je avonturenvakantie met een paragliding tandemvlucht in de Alpen

Combineer een hike- en bikevakantie in de Tiroler Zugspitz Arena eens met een paragliding tandemvlucht. Je ziet dan in vogelvlucht het gebied waar je actief bent. En mocht je de smaak te pakken krijgen dan kan je diverse cursussen volgen bij Flugschule Alex Rauter in Lermoos. Alexander is dé paragliding-expert van de Tiroler Zugspitz Arena.

Op de website www.rauteralex.com vind je alle informatie voor een onvergetelijke vlucht en allerlei cursussen. Alles wat je nodig hebt is: een goede lichamelijke conditie, enkelhoge schoenen en winddichte kleding. Bij de juiste windomstandigheden maak je een prachtige vlucht vanaf de Grubigstein over het dalbekken Ehrwald-Lermoos-Biberwier. Met uitzicht op het Mieminger gebergte en in het zuiden de hoofdkam van de Alpen.

Ook goed om te weten: kabelbaantickets voor paragliders zijn verkrijgbaar bij de Bergbahnen Langes in Lermoos en bij de Bergbahnen Berwang. Ervaren paragliders vinden in de winkel van Rauter alles voor hun professionele uitrusting. Boek je een tandemvlucht, dan vlieg je samen met een professionele paraglider van vliegschool Rauter over de bergen.

Red Bull X-Alps: ’s werelds zwaarste avonturenrace, inclusief paragliding
Tot 23 juni vinden in de Alpen ook de Red Bull X-Alps plaats, ’s werelds zwaarste avonturenrace. Deze komt ook door de Tiroler Zugspitz Arena. Ga kijken als je in de gelegenheid bent. Gedurende 12 dagen proberen zo’n 30 atleten meer dan 1.000 km ingewikkelde Alpentrajecten te overbruggen. Met als onderdelen snelwandelen, ultralopen, bergbeklimmen en paragliding. Het vereist niet alleen een ongelooflijk uithoudingsvermogen, maar ook paraglidingvaardigheden van een hoog niveau en veel mentale kracht. Informatie: www.redbullxalps.com.

De Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43 567 320 000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

Over Tiroler Zugspitz Arena
Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.