persbericht

29 / 08 / 2023

terug naar press room

Klok nu ook Groene Keuze voor de bonte was

Consumentenbond geeft Klok Waspoeder Kleur het predicaat Groene Keuze

Klok Waspoeder is het waspoeder waarop je kunt vertrouwen als je milieuvriendelijk de was wilt doen. Dat blijkt uit de nieuwe test Bontwasmiddelen van de Consumentenbond. Naast Klok Waspoeder Wit heeft ook Waspoeder Kleur nu het predicaat Groene Keuze gekregen van de Consumentenbond. 

Klok komt als beste A-merk uit de test en steekt met zijn milieuscore ver boven de rest uit. De ingrediënten van Klok hebben een lage milieu-impact en zorgen voor een schone was, aldus de Consumentenbond. Informatie: www.klok-eco.nl.

Klok is het enige A-merk met het predicaat Groene Keuze. Klok Waspoeder Wit kreeg dit predicaat in de test Witwasmiddelen in 2022. Klok waspoeder Kleur krijgt het nu in september 2023. Klok heeft sinds 2001 ook het keurmerk EU Ecolabel.

Helaas doen veel merken aan greenwashing
Uit de test van de Consumentenbond blijkt dat veel merken eerder doen aan greenwashing dan dat ze milieuvriendelijk wassen. Helaas. Daar liggen voor veel merken dus nog enorme verbeterkansen. Klok besteedt aandacht aan het milieu door het gebruik van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Met een buitengewoon schone en stralende was als resultaat.

Klok is door de Consumentenbond eerder ook getest als meest huidvriendelijke witwasmiddel: ‘Een wasmiddel zonder parfumstoffen helpt tegen huidirritatie. Het beste witwasmiddel met allergielabel is Klok Waspoeder Wit.’

EU Ecolabel
Ecologische wasmiddelen die gecertificeerd zijn met het EU Ecolabel voldoen aan strenge product- en verpakkingseisen. Met Klok Waspoeder Wit en Waspoeder Kleur was je de was intensief en veilig schoon, op ecologisch verantwoorde wijze en met een stralend fris resultaat. Ook bij lage temperaturen.

Informatie
Klok Waspoeder Kleur en Waspoeder Wit zijn verkrijgbaar bij de supermarkt en via www.klok-eco.nl. Consumentenadviesprijs € 6,39 (18 wasbeurten). XXL-verpakking 74 wasbeurten € 23,50.

Over Klok
Klok was- en reinigingsmiddelen zijn ecologisch verantwoord en vriendelijk voor je huid. In de recepturen zijn geen parfums en kleurstoffen toegevoegd, waardoor de kans op een allergische reactie zeer beperkt is. Ga voor meer informatie naar www.klok-eco.nl.