persbericht

24 / 05 / 2023

terug naar press room

Kant-en-klaar kruidentuintje voor op balkon

De Chill & Thrill creatie van The Plant Box wordt kant-en-klaar bij je thuisgebracht

Een kruidentuintje op je balkon met onder andere rozemarijn, munt, oregano en chili’s is niet alleen mooi, maar ook erg lekker. Je plukt verse kruiden uit je eigen tuintje als je staat te koken. Het geheel, kruidencreatie, aarde en voeding, wordt kant-en-klaar bij je thuis afgeleverd. Meer informatie vind je op www.theplantbox.com.

De Chill & Thrill creatie bestaat uit 10 planten die zijn geplant in biologische grond en gewikkeld in schapenwol wat een uitstekende, biologische plantenmest is. De blikvanger in deze creatie zijn de vurig rode pepers die groeien aan de chiliplant. Daarnaast vind je allerlei kruiden die in geen enkele keuken mogen ontbreken. Bijzonder ook is de weelderige, paarse zoete-aardappelplant: de bladeren kan je roerbakken en verwerken in allerlei gerechten.

Recept: Mexicaanse Chili Mojito Cocktail
Maak eens een heerlijke Mexicaanse Chili Mojito Cocktail uit eigen kruidentuin. Ingrediënten: 100 ml bruisend mineraalwater, 60 ml rum, sap van 1 limoen, 1 klontje rietsuiker, 2 plakjes verse rode chilipeper, een paar verse muntblaadjes en crushed ijs. Voor de garnering: verse muntstengels en verse chilipepers.

Bereiding: plet chilipepers, muntblaadjes, suikerklontje en limoensap in een vijzel tot de suiker is opgelost en de chili en munt hun volle aroma afgeven. Giet het mengsel met rum en bruisend mineraalwater in een hoog glas. Voeg een lepel crushed ijs toe en mix alles door elkaar met een lange lepel. Garneer met een takje verse munt en serveer ijskoud. Voeg een paar flinterdunne reepjes verse rode peper toe aan het glas voor een extra kick.

Meer kruidencreaties
Er zijn meerdere kruidencreaties verkrijgbaar zoals Herbal Harmony met o.a. basilicum, salie en een aardbeienplant. Of het moestuintje House of Greens met snackpaprika’s, komkommers, aardbeien basilicum en Oost-Indische kers.

Wil je het hele jaar door een balkon vol bloemen of kruiden dan kan je lid worden van de Plant Lover Club. Je krijgt dan elk seizoen een creatie thuisgestuurd. The Plant Box werkt met vijf seizoenen: lente, vroege zomer, hoogzomer, herfst en winter. Met een jaarabonnement heb je voor een vast bedrag per maand altijd verse bloemen om je heen. Je kunt kiezen uit meer dan 30 creaties.

De plantenbakken van The Plant Box hebben een tijdloos ontwerp en zijn oerdegelijk, weerbestendig en duurzaam. Ze zijn gemaakt van 100 procent gerecyclede plantaardige oliën. De universele houders van de plantenbak zorgen voor een veilige ophanging aan elk balkon. Het formaat van The Plant Box is 75 x 18,8 x 18,8 cm.

Schapenwol
Elke Plant Box wordt geleverd met een slof waar de bloemen in staan die bedekt is met schapenwol. Dit heeft niet alleen een onkruidwerende werking, maar zorgt ook voor natuurlijke en langdurige bemesting. Er wordt geen turf gebruikt, want veengebieden behoren tot de beste klimaatbeschermers op aarde omdat zij enorme hoeveelheden CO2 opslaan.

De plantenvoeding Blossom Magic wordt verkregen als fermentatieproduct van micro-organismen. Het versterkt op natuurlijke wijze de wortels en geeft langdurig energie. De bodem van de plantenbak heeft een ingebouwde drainagestrook, waardoor planten niet kunnen verdrinken en dus niet gaan rotten.

Informatie
Je kunt de Chill & Thrill creatie van The Plant Box los bestellen voor € 89. Een jaarabonnement op The Plant Box met vijf keer per jaar verse bloemen op balkon, is verkrijgbaar vanaf € 299. Meer informatie vind je op www.theplantbox.com.

Over The Plant Box
The Plant Box levert Nederlandse bloemen! Het is een initiatief van twee Duitse jonge vrouwen, Anne Baltes-Schlüter en Alice Sare Özserin, die voor ogen hebben om de wereld groener en kleurrijker te maken. Met meer natuur in de stad, om te beginnen bij je eigen huis of appartement. En meer habitat voor vogels en insecten en meer bloemen om je heen om iedere dag van te genieten. 

De Berlijnse start-up The Plant Box levert aan balkonliefhebbers in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Kant-en-klare, bloeiende en fantasierijke plantencreaties, inclusief een 100% gerecyclede plantenbak en een universele balkonhouder.