persbericht

10 / 05 / 2023

terug naar press room

Je balkon zomerklaar met bloemetjes voor bijtjes

De Bee Bee creatie is een kant-en-klare, kleurrijke bloemenweide voor balkon en tuin

De Bee Bee creatie van The Plant Box is een kleurrijke bloemenweide in een bloembak. Het geheel, bloemencreatie, aarde en voeding, wordt kant-en-klaar bij je thuis afgeleverd. Geen gesleep met aarde en gedoe met ompotten. Zo is je balkon in een oogwenk zomerklaar. Meer informatie vind je op www.theplantbox.com.

De Bee Bee creatie met onder andere zinnia, bloemsalie, leeuwenbekje en dahlia trekt op magische wijze bijen aan. De nuttige beestjes spelen een belangrijke rol in ons ecosysteem. Ze behoren wereldwijd tot de belangrijkste bestuivers en zijn daarmee onmisbaar voor de voortplanting in de plantenwereld. Zonder wilde bijen en honingbijen zouden er geen bloemen, fruit of groenten zijn. Zo draag je op een positieve manier een steentje bij aan de bijenstand.

De exacte samenstelling van de bloemen in de Bee Bee creatie kan enigszins variëren, afhankelijk van de beschikbaarheid. De creatie bestaat uit 9 planten die zijn geplant in biologische grond en gewikkeld in schapenwol wat een uitstekende, biologische plantenmest is.

Plant Lover Club
Wil je het hele jaar door een balkon vol bloemen dan kan je lid worden van de Plant Lover Club. Je krijgt dan elk seizoen een creatie thuisgestuurd. The Plant Box werkt met vijf seizoenen: lente, vroege zomer, hoogzomer, herfst en winter. Met een jaarabonnement heb je voor een vast bedrag per maand altijd verse bloemen om je heen. Je kunt kiezen uit meer dan 30 creaties. 

De plantenbakken van The Plant Box hebben een tijdloos ontwerp en zijn oerdegelijk, weerbestendig en duurzaam. Ze zijn gemaakt van 100 procent gerecyclede plantaardige oliën. De universele houders van de plantenbak zorgen voor een veilige ophanging aan elk balkon. Het formaat van The Plant Box is 75 x 18,8 x 18,8 cm.

Schapenwol
Elke Plant Box wordt geleverd met een slof waar de bloemen in staan die bedekt is met schapenwol. Dit heeft niet alleen een onkruidwerende werking, maar zorgt ook voor natuurlijke en langdurige bemesting. Er wordt geen turf gebruikt, want veengebieden behoren tot de beste klimaatbeschermers op aarde omdat zij enorme hoeveelheden CO2 opslaan.

De plantenvoeding Blossom Magic wordt verkregen als fermentatieproduct van micro-organismen. Het versterkt op natuurlijke wijze de wortels en geeft langdurig energie. De bodem van de plantenbak heeft een ingebouwde drainagestrook, waardoor planten niet kunnen verdrinken en dus niet gaan rotten.

Informatie
Je kunt de Bee Bee creatie van The Plant Box los bestellen voor € 89. Een jaarabonnement op The Plant Box met vijf keer per jaar verse bloemen op balkon, is verkrijgbaar vanaf € 299. Meer informatie vind je op www.theplantbox.com.

Over The Plant Box
The Plant Box levert Nederlandse bloemen! Het is een initiatief van twee Duitse jonge vrouwen, Anne Baltes-Schlüter en Alice Sare Özserin, die voor ogen hebben om de wereld groener en kleurrijker te maken. Met meer natuur in de stad, om te beginnen bij je eigen huis of appartement. En meer habitat voor vogels en insecten en meer bloemen om je heen om iedere dag van te genieten. 

De Berlijnse start-up The Plant Box levert aan balkonliefhebbers in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Kant-en-klare, bloeiende en fantasierijke plantencreaties, inclusief een 100% gerecyclede plantenbak en een universele balkonhouder.