persbericht

12 / 12 / 2023

terug naar press room

Invisible T-shirt van natuurlijk gekleurd katoen

Kledingmerk Girav teelt natuurlijk gekleurd katoen en elimineert zo het verfproces

Het invisible T-shirt Sevilla van Girav is gemaakt van natuurlijk gekleurd katoen. Het grote voordeel is dat dit niet gebleekt en geverfd hoeft te worden. Het is het eerste shirt van het Colored Cotton Project waarbij Girav zelf natuurlijk gekleurd katoen teelt voor beige shirts. En daarmee een nieuwe, milieuvriendelijke kijk op kleur in kleding introduceert.

Het Sevilla Colored Cotton ondershirt heeft een V-hals en een perfect aangesloten pasvorm. De katoenen stof met stretch zorgt voor ultiem comfort en geeft je de vrijheid om de hele dag comfortabel te bewegen. Dankzij invisible colored cotton is dit ondershirt niet zichtbaar onder een licht overhemd.

Het Colored Cotton Project
Invisible T-shirts zijn enorm populair. Als je het verfproces voor deze beige-gekleurde shirts kunt overslaan bespaar je veel water en energie en heb je geen chemicaliën nodig. Wat je dan nodig hebt is ruwe katoen dat van zichzelf al een beige kleur heeft. Sinds kort bestaat dat. Geteeld door kledingmerk Girav. Natuurlijk gekleurd, beige katoen. 

Daarmee loopt het merk voorop in een wereld die tot voor kort werd gedomineerd door witte katoen. Erik de Weerd, Managing Director Girav, is trots op het Colored Cotton Project van zijn bedrijf. ‘Enkele jaren geleden hoorden we dat er katoentelers met gekleurd katoen aan het experimenteren waren. Na flink speurwerk hebben we in Turkije een wetenschapper gevonden die dit gekleurde katoen ontwikkelt. We hebben ons verbonden aan het project en sindsdien verbouwen we katoen in beige- en bruintinten voor onze onzichtbare shirts. Daarmee elimineren we het verfproces en introduceren we een nieuwe, milieuvriendelijke manier van denken in de traditionele wereld van katoenproductie.’

Informatie
De eerste invisible shirts van het gekleurde katoen zijn inmiddels in beperkte oplage te koop op de website van Girav. Klik hier voor de video over het Colored Cotton Project.

Girav Sevilla T-shirt, 2-pack – Colored cotton 100% ongeverfd katoen: € 44,95. Dit ondershirt is verkrijgbaar in S, M, L, XL, XXL en 3XL in de lengtematen Standard Long Fit, Long Fit en Extra Long Fit.

Over Girav
Het Nederlands kledingmerk Girav is uit nood geboren. T-shirts die uit je broek kruipen? Of wel lang genoeg maar dan weer veel te wijd? Na een paar keer wassen veel te kort, scheef of uit model? Dit was tot 2010 helaas de realiteit voor lange mannen. Een T-shirt in de juiste lengte en ook nog in goede kwaliteit was voor 2010 niet te vinden. Daarom biedt Girav T-shirts en inmiddels een gehele kledinglijn in 3 verschillende lengtematen en vind je bij Girav altijd je perfecte fit. De drie belangrijkste pijlers van Girav zijn dan ook: de beste kwaliteit, optimale pasvorm en supergoede service.