persbericht

12 / 06 / 2024

terug naar press room

Intense natuurervaring: canyoning in de Tiroler Zugspitz Arena

Ontdek indrukwekkende kloven, watervallen, kraterwanden, kliffen en wildwaterrivieren

Canyoning is misschien wel de beste manier om de verborgen schoonheid van de Tiroler Zugspitz Arena te leren kennen. Indrukwekkende kloven, watervallen, kraterwanden en het turquoise water vormen het perfecte decor voor een intense natuurervaring. Hier voel je pas echt dat je leeft.

Abseilen, klimmen, springen, glijden en duiken in het frisse bergwater: canyoning heeft zijn eigen fascinatie en is voor veel natuurliefhebbers de ideale zomeractiviteit. Er is bijna geen betere plek om je eigen grenzen te testen terwijl je de wilde krachten van de natuur en vooral water ervaart. Uitgebreide informatie vind je op www.zugspitzarena.com.

Onder begeleiding van ervaren canyongidsen
De beste manier om de uitdaging aan te gaan is via een begeleide canyoningtocht. De Lermoos Alpine School in de Zugspitz Arena biedt tochten aan van verschillende moeilijkheidsgraden. Van beginners tot ervaren kloofwandelaars, iedereen kan hier terecht. Je gaat op pad onder begeleiding van ervaren canyongidsen en gekleed in wetsuit, klimharnas, handschoenen, canyonschoenen, helm en touw.

Je kunt kiezen uit tochten als Family Canyoning voor jong en oud en de tweedaagse basiscursus Take it Easy. De twee tochten Jump’n’Fun en Go Vertical zijn uitermate geschikt voor iedereen die canyoning in de Tiroler Zugspitz Arena eens goed wil uitproberen.

De eerste is voor beginners die hun innerlijke kind willen loslaten door in het heldere bergwater te springen vanaf 10 meter hoogte. Met uitzicht op watervallen en kloven die zich beneden uitstrekken. De Go Vertical-tour is perfect voor ervaren canyoners met abseilpunten van soms wel 25 meter hoog. Klimmen, zwemmen, abseilen van watervallen, springen van kliffen en of glijden van rotshellingen, hier kom je maximaal aan je trekken. Wil je een totaalervaring dan is Heli Canyoning wellicht een optie waarbij deelnemers per helikopter rechtstreeks naar de top van de kloof worden gevlogen.

Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt verblijven. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43 567 320 000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

Over Tiroler Zugspitz Arena
Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.