persbericht

14 / 08 / 2023

terug naar press room

Iconische hardloopschoen van Vermeer

Samenwerking Mizuno en Rijksmuseum voor TCS Amsterdam Marathon 2023

Iedereen kent Vermeers Straatje en Melkmeisje. Nu is er ook de hardloopschoen van Vermeer. De officiële schoen van de TCS Amsterdam Marathon 2023 die door Mizuno in samenwerking met het Rijksmuseum tot stand is gekomen. Als eerbetoon aan de meest succesvolle tentoonstelling in de geschiedenis van het Rijksmuseum.

2023 is het Jaar van Johannes Vermeer, de kunstenaar die beroemd is om zijn verstilling, licht en bijzondere kleuren. Daarom hebben Mizuno en het Rijksmuseum samen het Melkmeisje gekozen als inspiratiebron voor de nieuwe hardloopschoen Wave Rider 27 Amsterdam. De schoen is uitgevoerd in de kenmerkende kleuren van een van Vermeers beroemdste werken. Niet alleen refereren de blauwe en gele pantonepigmenten aan het schilderij, ook aan de binnenzijde van de schoen zijn details verwerkt van het iconische werk.

Mizuno is dit jaar voor de 24ste keer hoofdsponsor van een van de grootste hardloopevenementen van Europa. De TCS Amsterdam Marathon vindt plaats op 15 oktober 2023. Informatie: www.tcsamsterdammarathon.nl, www.rijksmuseum.nl en www.mizuno.com.

Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam
De 27e editie van de Wave Rider is een uitstekende update van Mizuno’s populaire allround hardloopschoen. Hij is lichter van gewicht en het vernieuwde bovenwerk is gemaakt van 90% gerecycled materiaal. De hardloopschoen die bekend staat om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is ideaal voor je dagelijkse run en geschikt voor zowel duurloop als snelle intervaltraining.

De Wave Rider heeft een MIZUNO ENERZY-tussenzool waardoor je als hardloper extra demping en energieteruggave ervaart. De toepassing van MIZUNO ENERZY geeft je een verbeterde souplesse en stabiliteit, wat gecombineerd wordt met een veerkrachtige voortstuwing. Op de verharde weg heeft de schoen een soepele afwikkeling terwijl je in het bos juist veel stabiliteit ervaart.

Tussen de twee lagen MIZUNO ENERZY ligt de kunststof Wave Plate in de vorm van een golf. Deze Bio Pebax Wave Plate zorgt voor ondersteuning en is gemaakt met Castor-olie voor een milieuvriendelijkere footprint. De laterale en mediale zijwanden van de schoen zijn verhoogd en het gedeelte rond de schacht van de middenvoet is verstevigd.

De Wave Rider 27 sluit naadloos aan dankzij het technisch Jacquard-mesh en de 3D PU-print voor een strategische pasvorm en grip rond de voet. Het materiaal is zacht, buigzaam en zeer ademend. Ook de hielkap is vernieuwd, net als de Gusset tongconstructie die zorgt voor een optimale pasvorm rond de middenvoet. De schoen is dankzij X10 carbonrubber in de buitenzijde van de hak beter bestand tegen slijtage bij met name haklanders.

Informatie
De Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam is verkrijgbaar in een dames- en herenuitvoering bij het Rijksmuseum en via www.mizuno.com. Consumentenadviesprijs € 164,95.

Over Mizuno
Mizuno is een internationaal sportmerk opgericht in 1906 in Osaka (Japan). Het is uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van functionele sporten. Mizuno Corporation Netherlands vertegenwoordigt het merk in de Benelux waarbij de focus ligt op running, volleybal, handbal, korfbal, hockey, voetbal, judo en tennis. 

Mizuno is hoofdsponsor van de TCS Amsterdam Marathon. Daarnaast is ze official shoe supplier van de Nederlandse en Belgische volleybalbond en de Nederlandse en Belgische korfbalbond. Het merk doet er alles aan om de hoogste kwaliteit sportuitrusting te ontwikkelen. Dat doet ze in samenwerking met sporters als Sergio Ramos, Estavana Polman, Mikkel Hansen en Laura Dijkema. 

Steeds meer sporters ontdekken de kwaliteit van Mizuno omdat het merk nooit concessies doet aan functionaliteit. In de Mizuno-filosofie leidt dit namelijk ook esthetisch altijd tot het meest geslaagde product. Mizuno Corporation Netherlands is gevestigd in Capelle aan den IJssel en heeft ook in Leusden een showroom.

Bezoek de website of neem contact op met het marketingteam voor meer informatie over Mizuno: marketing@mizuno.eu en www.mizuno.com.