persbericht

24 / 01 / 2020

terug naar press room

Download beeldmateriaal

Download tekst

I Slof You

Zeg het met sloffen van Glerups op Valentijnsdag, vrijdag 14 februari 2020

Eigenlijk zou het best vaker Valentijnsdag mogen zijn, de dag dat je je geliefde extra aandacht geeft en subtiel laat weten hoeveel je van hem of haar houdt. Bijvoorbeeld met een lief cadeautje, zoals warme pantoffels van Glerups. Met een handgeschreven kaartje: I Slof You. 

Sloffen van Glerups geven je voeten de warmte waar ze op koude winteravonden zo naar kunnen verlangen. Want een algeheel gevoel van welbehagen begint met lekker warme voeten. Glerups-sloffen zijn gemaakt van vilt van 100% wol, de beste warmte-isolator die je in de natuur kunt vinden. 

Andere eigenschappen van wolvilt zijn dat het zacht is en ademt. Het kan tot 35% vocht opnemen zodat de sloffen altijd droog en warm aanvoelen. Je draagt ze dus het liefst met blote voeten. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor een aangename veerkracht.

Glerups maakt haar pantoffels van wol van geselecteerde schapen uit Nieuw-Zeeland. De buitenzool van de pantoffels wordt gemaakt van natuurlijk gelooid kalfsleer met een mooie naturelbruine kleur. Je kunt ook kiezen voor een zool van natuurrubber als je er af en toe mee naar buiten gaat. Meer informatie over Glerups vind je op www.binorm.nl/glerups. 

Informatie
Glerups sloffen zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups in acht prachtige kleuren. Winkeladviesprijs vanaf € 69,95.


Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.