persbericht

19 / 07 / 2023

terug naar press room

Houd je voeten lekker warm als het buiten wat frisser wordt

Glerups sloffen met rubberzolen zijn ideaal voor buiten

Er zijn van die heerlijke zomeravonden dat het ‘s avonds wat afkoelt, maar dat je nog altijd gezellig buiten wilt zitten met een warme trui en sloffen. De zachte buitensloffen van Glerups zijn dan ideaal, want die houden je voeten behaaglijk warm. Kijk voor meer informatie op www.binorm.nl/glerups.

De buitensloffen van Glerups hebben een rubberzool en zijn geschikt om ermee in en rond het huis of over het strand of de camping te lopen. Ze zijn verkrijgbaar met een zwarte of lichtbruine rubberen zool met antislipprofiel. 

Zacht voor de huid
De pantoffels zijn gemaakt van vilt dat bestaat uit een 100% wolmix van Deense Gotlandschapen en Nieuw-Zeelandse Merinoschapen. Het levert een stevig en soepel vilt op dat aangenaam zacht is op de huid. Een puur natuurlijk materiaal dus met een optimaal warmte- en vochtregulerend vermogen.

Het vilt ademt en kan tot 35% vocht opnemen zodat de sloffen altijd droog aanvoelen. Glerups pantoffels sluiten mooi aan rondom je voet en zitten heel comfortabel. Je draagt ze met blote voeten, dan komen ze het best tot hun recht. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor een veerkrachtige tred.

Informatie
De buitensloffen zijn er in model slipper, laars of schoen en verkrijgbaar in veel mooie kleuren. Ze zijn unisex, dus de pasvorm is voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Glerups sloffen met rubberen zool zijn in Nederland en België in veel mooie kleuren verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups.  Winkeladviesprijs vanaf € 89,95.

 

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.