persbericht

13 / 09 / 2023

terug naar press room

Glerups sloffen: echte Deense warmte

Glerups sloffen zijn gemaakt van kwaliteitswol met oog voor dierenwelzijn en milieu

De avonden worden korter en frisser. Je zomersandalen kunnen alweer de kast in en je sloffen eruit. Ben je toe aan nieuwe sloffen? Overweeg dan eens de sloffen van Glerups, gemaakt van natuurlijk wolvilt. Deense design voor heerlijk warme voeten. Ga voor meer informatie naar www.binorm.nl/glerups. 

Sloffen van Glerups zijn gemaakt met oog voor dierenwelzijn en milieu, dus geven ook wat dat betreft een warm gevoel. Met de juiste zorg gaan ze lang mee en dat is natuurlijk ook heel duurzaam. Het vilt is gemaakt van een mengsel van Gotlandwol en merinowol, dat is ademend en houdt warmte goed vast.

Glerups pantoffels vormen zich op een natuurlijke manier naar de vorm van je voet: niet te strak, niet te los maar precies goed. Je draagt ze het liefst met blote voeten, zo komt de wol het best tot zijn recht. De dubbele laag vilt in het voetbed geeft een aangename veerkracht.

ZQ-gecertificeerde merinowol
De merinowol van Glerups komt uitsluitend van speciaal geselecteerde Nieuw-Zeelandse schapenhouders die zijn aangesloten bij het ZQ-programma. Dit programma garandeert dat de merinowol voldoet aan de vier door ZQ opgestelde kernwaarden: dierenwelzijn, zorg voor het milieu, sociale duurzaamheid en de beste kwaliteit wol.

Informatie
Glerups pantoffels zijn er in model slipper, laars of schoen. Ze zijn verkrijgbaar in veel kleuren, in Nederland en België, via www.binorm.nl/glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 74,95.

 

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.