persbericht

04 / 01 / 2023

terug naar press room

Ga naast skiën ook eens langlaufen op wintersport

Tiroler Zugspitz Arena: bekroond met het Tiroler Loipen-Gütesiegel voor perfecte loipes

Skiën of snowboarden zijn heerlijke wintersporten, maar ga ook eens langlaufen als je in de bergen bent. Het is geweldig voor je conditie en de sport geeft enorm veel voldoening. Het skigebied van de Tiroler Zugspitz Arena is ideaal om alle wintersporten te combineren. Hier vind je naast skipistes een uitgebreid netwerk van loipes dat zich uitstrekt over meer dan 130 kilometer. 

De Arena-loipe is met een lengte van circa 40 kilometer het langst en leidt door de vele dorpjes in de Tiroler Zugspitz Arena. Hij is zeer geschikt voor beginners omdat het parcours vrij vlak is. Zoek je het liever hogerop in de bergen ga dan met de lift naar de hoogteloipes. Hier geniet je met volle teugen geniet van de frisse berglucht te midden van de schilderachtige panorama’s.

Langlaufen is makkelijker dan je denk. Als je kennis wilt maken met deze sport of je langlaufstijl wilt perfectioneren, meld je dan aan voor een langlaufcursus. De ervaren skileraren van de skischolen in Ehrwald en Lermoos leren je graag hoe je het best over de sneeuw kunt glijden. Informatie: www.zugspitzarena.com.

Golf-loipe Ehrwald altijd open
De besneeuwde rondlopende golf-loipe in Ehrwald is altijd open, zelfs bij warmere temperaturen in de winter wordt de 2,7 kilometer lange rondlopende loipe altijd geprepareerd. Naast Ehrwald hebben ook de andere Zugspitzdorpen Lermoos, Biberwier, Berwang, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos uitstekend geprepareerde loipes. 

De langlaufgebieden in de Tiroler Zugspitz Arena werden in 2021 bekroond met het langlaufkwaliteitskeurmerk van Tirol. Het Tiroler Loipen-Gütesiegel wordt toegekend aan langlaufloipes met een gemiddelde sneeuwbedekking van circa 10 cm op 80 dagen. Daarnaast moeten de paden voldoen aan kwaliteitsnormen als bewegwijzering, minimale lengte en breedte en verzorging. Alle langlaufloipes in dit gebied kunnen gratis worden gebruikt.

Tiroler Zugspitz Arena, je bent er zo vanuit de Benelux
De Tiroolse regio bij de Zugspitze is een gecertificeerde Cross-Country Ski Holidays Destination. Dat betekent dat de langlaufhotels speciaal zijn afgestemd op de wensen en behoeften van langlaufers. Het gebied telt veel gezellige almen en hutten met alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van Tiroolse gastvrijheid, stevige regionale specialiteiten en onvergetelijke panorama’s.

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en wintercampings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven.

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43 567 320 000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

 

Over Tiroler Zugspitz Arena
Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.