persbericht

13 / 09 / 2023

terug naar press room

Ga herfstwandelen in het Noordelijke Zwarte Woud

Langs schilderachtige dorpjes, kronkelende rivieren en wijngaarden waar de oogst in volle gang is

De nazomer is misschien nergens zo mooi als in het Noordelijke Zwarte Woud. Het prachtige kleurenspel van de herfst in de oeroude natuur is sprookjesachtig mooi. Kies dit najaar eens voor dit wandelwalhalla en ontdek de rijkdom van het natuurgebied met behulp van de website www.mijn-zwartewoud.nl.

Het Noordelijke Zwarte Woud is een van de grootste natuurparken van Duitsland en een ideale vakantiebestemming voor wandelaars. Met wandelpaden die voeren langs schilderachtige dorpjes, kronkelende rivieren, oude kastelen, idyllische meertjes, weilanden en herfstbossen. Door valleien en wijngaarden waar de oogst in volle gang is.

Uitstekende wandelpaden
Het wandelpadennetwerk van het Noordelijke Zwarte Woud is uitstekend begaanbaar. Er zijn twaalf gecertificeerde paden die worden onderhouden door de Zwarte Woud Vereniging met elk hun eigen bewegwijzering. Daarnaast is er 1.486 km aan uniform gemarkeerde wandelpaden voor eindeloos veel wandelplezier. Hier bepaal je zelf je route, de duur van de tocht en de hoogtemeters: licht, medium of zwaar. En geniet je van landschappelijke highlights en de mooiste vergezichten.

Belangrijke links om het Noordelijke Zwarte Woud grondig te ontdekken zijn:


De grote verscheidenheid van het Noordelijke Zwarte Woud
Wandelen in het Noordelijke Zwarte Woud betekent het ontdekken van heidevelden, kloven, beschermde bossen en de Heckengäu. Je vindt er een grote verscheidenheid aan natuurlijke hoogtepunten zowel op grote hoogte als in diepe valleien. Tussen ondiepe rivieren en borrelende bronnen, in bossen, weilanden en Mooren – de waterrijke heidevelden.

Vanuit het oosten van het Noordelijke Zwarte Woud strekt de Heckengäu zich uit over het heuvelachtige landschap met zijn weelderige weiden, rozenbottelstruiken en weideboomgaarden. In het westen maakt het Gäu-landschap plaats voor kleurrijke herfstbossen. In de diepe valleien wachten spectaculaire en sprookjesachtige plekken je op. Hoe mystieker de diepten en het bos, hoe zonniger de hoogten van het Nagoldtal, Albtal en Enztal.

Wildseemoor , het Hohlohmoor en het Würzbacher Moor
Een Moor is een waterrijk heideveld, een leefgebied voor veel gespecialiseerde dier- en plantensoorten. Er zijn drie van deze natuurlijke biotopen in het Noordelijke Zwarte Woud: het Wildseemoor, het Hohlohmoor en het Würzbacher Moor. Wandelen door deze verborgen, duizenden jaren oude natuur is een must voor elke natuurliefhebber.

Ravijnen
Lopen door de diepe kloven van het Noordelijke Zwarte Woud voelt mysterieus en spannend: soms rustig en idyllisch, soms wild en avontuurlijk. Hier baant het water zich een weg door de rotsen. Steile kliffen torenen links en rechts boven je uit terwijl je de stroom door de kloof volgt.

Wilde oerbossen
In de wilde oerbossen groeit alles zoals de natuur het wil, zonder menselijke tussenkomst. Alleen wandelpaden worden vrijgehouden zodat je de prachtige natuur kunt ervaren. Ga op reis door de jungle-achtige natuurgebieden van het Noordelijke Zwarte Woud en duik diep in betoverende valleien met ondiepe beekjes, genietend van het magische licht van de zon door de bomen.

Informatie
Het Noordelijk Zwarte Woud is voor velen een van de mooiste vakantiebestemmingen in Duitsland, voor wie houdt van rust, ruimte en natuur. Met de auto ben je er zo. Het is bekend vanwege de uitgestrekte dennenbossen die liggen tussen Baden-Baden in het westen en Calw in het oosten en van Pforzheim in het noorden tot Alpirsbach in het zuiden. Kijk voor meer informatie op www.mijn-zwartewoud.nl.

Tourismus Gmbh Nördlicher Schwarzwald
Sonnenweg 5
75378 Bad Liebenzell
Email: info@mein-schwarzwald.de
Telefoon: 07052 8169770