persbericht

31 / 01 / 2023

terug naar press room

Download beeldmateriaal

Download tekst

Fusie: Brecon en Muller Afbouw Groep samen verder als SRBA Group

Krachtig nieuw bedrijf in totaalconcepten voor kantoren en controlled environment faciliteiten

Brecon en Muller Afbouw Groep zijn op 1 februari 2023 gefuseerd onder de nieuwe naam SRBA Group. De afkorting van het nieuwe bedrijf staat voor Smart Reliable Building Achievements ofwel Slimme Betrouwbare Bouwprestaties. En dat raakt precies de kern van de nieuwe organisatie die de opgetelde omzet van 70 miljoen euro wil laten doorgroeien tot 100 miljoen euro in 2025.

Met de bundeling van alle activiteiten in de SRBA Group ontstaat een krachtig bedrijf op het gebied van totaalconcepten voor kantoren, laboratoria en overige controlled environment faciliteiten. De missie van het nieuwe bedrijf is om vóór 2030 een voorbeeldbedrijf te zijn op Europees niveau met innovatieve producten, processen en diensten voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van duurzame en veilige voorzieningen om in te wonen of te werken. Informatie: www.srbagroup.com.

Brecon en Muller Afbouw Groep hebben in de afgelopen zes jaar succesvol samengewerkt. De vele controlled environments projecten (cleanrooms) waren hierbij de verbindende factor. De betrokken aandeelhouders hebben per 1 februari 2023 met een gelijke aandelenverhouding hun krachten gebundeld en gaan samen verder in de nieuwe vennootschap SRBA Group B.V.

Bouwen aan de ruimtes voor de wereld van morgen
Bij SRBA is een team van 150 medewerkers en een flexibele schil van 600 monteurs werkzaam. De organisatie werkt vanuit verschillende divisies aan één gezamenlijk doel: innovatieve en impactvolle ruimtes realiseren waarin mensen de wereld van morgen vormgeven.

In een tijd en markt waarin innovatieve en duurzame ontwikkelingen in bouw en afbouw noodzakelijk zijn, verwachten aandeelhouders met de bundeling van kennis en ervaring de marktpositie van de diverse activiteiten te kunnen versterken en uitbreiden. Acquisitie van strategisch passende bedrijven in de nabije toekomst staat daarbij zeker ook op de agenda.

Het hoofdkantoor van SRBA Group B.V. is gevestigd in Eindhoven en kent de volgende divisies:

  • SRBA Controlled Environment B.V. voorheen Brecon. Hierin zijn alle (inter)nationale bouwactiviteiten op het gebied van laboratoria en cleanrooms samengebundeld. Het kantoor is gevestigd in Tilburg.
  • SRBA Construction B.V. voorheen Muller Complete Afbouw. Sterk in ontwikkeling, levering en montage van complete afbouwsystemen voor wand, plafond en vloer, inclusief brandbeveiliging- en akoestiek service voor de utiliteits- en woningbouwsector in de Benelux. Actief vanuit Eindhoven en Kinrooi te België.
  • SRBA Modules B.V. voorheen Helmond Hout. Vanuit de productielocatie in Helmond worden modulaire prefab-oplossingen ontwikkeld en geproduceerd ten behoeve van innovatieve wand- en plafondsystemen voor de utiliteits- en woningbouw.
  • SRBA Interior B.V. voorheen SRI en Dengo. Met productielocaties in Eindhoven en Oosterwolde is deze divisie gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en montage van cleanroom- en laboratoriuminterieur en interieurbetimmering voor de retail- industrie- en utiliteitssector.
  • SRBA Maintenance B.V. Dit onderdeel is gevestigd in Eindhoven en richt zich op de uitvoering van preventief en correctief onderhoud alsook renovatiewerk aan de bouwkundige en brandpreventieve onderdelen binnen de industrie- en utiliteitssector.

Voor het enorm brede spectrum aan zakelijke opdrachtgevers, die in de laatste decennia hebben gewerkt met de betrokken partijen, verandert er weinig. Ze kunnen als vanouds rekenen op een klantgericht beleid met creatie van toegevoegde waarde voor alle betrokken stakeholders, op economisch, sociaal en ecologisch niveau.

Algemene informatie over de betrokken partijen en de fusie.

 Directie SRBA Group B.V.

De directie van SRBA Group B.V. bestaat uit:

  • Chayenne Muller, Algemeen Directeur met Sales en Marketing verantwoording
  • Wim van Ree, Financieel Directeur met strategie en aquisitie in zijn takenpakket
  • Frank Moelands, Technisch Directeur belast met productontwikkeling en uitvoering
  • Jef Ponsen, Technisch Directeur SRBA België

Oud directieleden Freddie Muller en Geerd Jansen zullen de komende jaren als adviseur van het directieteam verbonden blijven aan de SRBA organisatie. 

De start van activiteiten onder de nieuwe naam en introductie van de nieuwe organisatie met het nieuwe logo en de hierbij behorende website zal medio februari 2023 geëffectueerd worden.

Ga voor meer informatie naar www.srbagroup.com.

Brecon
Brecon is gevestigd in Tilburg en reeds 30 jaar actief in het ontwerpen en realiseren van Controlled Environment (CE) faciliteiten, veelal cleanrooms en laboratoria. Deze activiteiten zijn lange tijd specifiek gericht geweest op de semi-conductor sector in de regio Veldhoven. Sinds het afgelopen decennium zijn de diverse, door Brecon ontwikkelde wand- en plafondsystemen, ook te vinden in de farmaceutische, voedingsmiddelen en medical-device (GMP gerelateerde) marktsegmenten. Brecon was in 2014 initiatiefnemer voor de oprichting van de PP4CE alliantie, een bekend (inter)nationaal samenwerkingsverband van 12 Professionele Partners die gezamenlijk turnkey CE projecten realiseren. De lijst van referentiewerken, die veelal samen met Kuijpers PHF en overige PP4CE partners zijn gerealiseerd, is indrukwekkend te noemen. Brecon heeft een eigen productiefaciliteit voor ramen, deuren en diverse wand- en plafondsystemen.
 

Muller Afbouw Groep B.V.
Muller Afbouw Groep B.V. (MAG) is een van de grootste en meest bekende Nederlandse afbouwers in de woning- en utiliteitsbouw binnen de Benelux.  Met de beide uitvoerende ondernemingen die verantwoordelijk zijn voor de realisatie van grote en complexe projecten, in België en Nederland dagelijks actief met circa 500 tot 600 monteurs, kan men  zich marktleider noemen in de droge afbouw op de Benelux markt. 

MAG heeft binnen haar gelederen eveneens een keukenproductie bedrijf, een productiebedrijf voor complete inrichtingsprojecten, een productiebedrijf voor prefab afbouwonderdelen, een behangbedrijf alsook een specifiek bedrijf actief in de advisering en uitvoering van brandwerende en akoestische bouwdelen. Deze dochterondernemingen zijn door het land verspreid gevestigd. Sinds acht jaar is een specifiek onderdeel binnen de MAG groep tevens zeer actief in de regio Veldhoven met de realisatie van complexe en grote cleanroomprojecten binnen de semi-conductor sector.