persbericht

21 / 07 / 2022

terug naar press room

Fijne sloffen om te struinen door de duinen

Glerups buitensloffen blijven droog dankzij een zool van natuurrubber

Een dagje uitwaaien aan zee is heerlijk: lekker struinen door de duinen en genieten van de natuur. Voor een fijne strandwandeling trek je de buitensloffen van Glerups aan. Ze lopen fantastisch en houden je voeten droog dankzij de rubberen zolen. Als er een verkoelende zeebries opsteekt, blijven je voeten lekker warm.Kijk voor meer informatie op www.binorm.nl/glerups. 

De pantoffels zijn gemaakt van vilt dat bestaat uit een 100% wolmix van Deense Gotland schapen en Nieuw-Zeelandse Merino schapen. Het levert een stevig en soepel vilt op dat aangenaam zacht is op de huid. Een puur natuurlijk materiaal dus met een optimaal warmte- en vochtregulerend vermogen.

Unisex
Glerups pantoffels sluiten mooi aan rondom je voet en zitten heel comfortabel. Je draagt ze met blote voeten, dan komen ze het best tot hun recht. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor een aangename veerkracht. De natuurrubberen buitenzool heeft een antislipwerking.

De buitensloffen zijn er in model slipper, laars of schoen en verkrijgbaar in veel mooie kleuren. Ze zijn unisex, dus de pasvorm is voor zowel mannen als vrouwen geschikt.

Informatie
Glerups sloffen met rubberen zool zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups in veel mooie kleuren. Winkeladviesprijs vanaf € 89,95.

 

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.