persbericht

21 / 09 / 2022

terug naar press room

Eerste L.I.M wintercollectie van Haglöfs

Haglöfs L.I.M: ultralichte, technische trekkinguitrusting, nu ook voor de koudere maanden

De populaire L.I.M-serie van Haglöfs verlegt al bijna twee decennia de grenzen van ultralichte, technische trekkinguitrusting. Dit jaar waagt L.I.M zich verder het koude seizoen in met de première van de allereerste herfst/wintercollectie ooit. Outsiders (volhardende buitenmensen) kunnen nu het hele jaar door lichtere, snellere en sterkere prestaties leveren.

‘De L.I.M-serie is door de jaren heen voortdurend in ontwikkeling geweest,’ aldus Caroline Auclair, Head of Product Management Apparel bij Haglöfs. ‘De beslissing om de serie uit te breiden naar het herfst-winterseizoen is een reactie op de behoefte van consumenten die ook ultralichtgewicht L.I.M-uitrusting in het koude seizoen willen dragen.’

De L.I.M-serie voor herfst/winter ’22 is zeer geschikt voor activiteiten met een hoge hartslag bij koelere temperaturen en veranderlijke omstandigheden. De collectie bestaat uit winterbestendige tussenlagen en shell lagen. Zoals altijd zijn de kledingstukken ontworpen met ‘minimalisme’ als adagium.

Highlights uit de FW22 L.I.M collectie zijn:

L.I.M Mid Fast Hood
De L.I.M Mid Fast Hood is een superlichte middenlaag-fleece gemaakt van Polartec Power Grid die je geïsoleerd houdt en volledige bewegingsvrijheid biedt. De body-mapped constructie zorgt voor warmte en ademend vermogen.

L.I.M Down Hood
De L.I.M Down Hood is een gemakkelijk opvouwbaar donsjack gemaakt van een superlichtgewicht en scheurbestendig gerecycled shell-materiaal. Het jack is gevuld met hydrofoob ganzendons dat tot 10.000 minuten (een volledige week) droog blijft bij blootstelling aan vochtige omstandigheden.

L.I.M GTX Jack
De truc om sneller te wandelen is om niet meer te dragen dan nodig. Ga echter nooit op pad zonder back-up. Het lichtgewicht en opvouwbare L.I.M GTX jack is gemaakt van GORE-TEX Paclite PLUS 2,5-laags materiaal voor duurzame langdurige bescherming tegen weersinvloeden met ademend comfort. Een essentieel kledingstuk om mee te nemen voor activiteiten met een hoge hartslag, met een binnenkant die uitstekend huidcomfort biedt. 

Informatie
De Haglöfs L.I.M collectie is verkrijgbaar bij outdoorwinkels en webshops. In een dames- en herenuitvoering. Ga voor meer informatie naar www.haglofs.com.

  • Haglöfs L.I.M Mid Fast Hood, € 160
  • Haglöfs L.I.M Down Hood, € 280
  • Haglöfs L.I.M GTX Jacket, € 270

 

Over Haglöfs
Haglöfs werd in 1914 in Zweden opgericht door Wictor Haglöf en is vandaag de dag de grootste leverancier van outdoorkleding en -accessoires in Scandinavië. Haglöfs heeft meer dan 500 producten in haar collectie, verdeeld over de productgroepen kleding, schoenen, rugzakken en slaapzakken. 

Het merk heeft als doel kleding en accessoires te ontwikkelen en produceren die het outdoorleven aangenaam maken: betrouwbaar, duurzaam, functioneel en met een minimale impact op de natuur. Vol trots en passie zorgt Haglöfs ervoor dat je beter presteert, er beter uitziet en je beter voelt. Het innovatieve merk wil mensen inspireren om eropuit te trekken en te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.