persbericht

16 / 01 / 2023

terug naar press room

Een vrouwenvoet is geen mannenvoet

Bata Industrials introduceert de WHAWOWA collectie: werkschoenen voor de vrouw

Vrouwen verlangen van werkschoenen dat ze maximale veiligheid bieden. Hoog op het wensenlijstje staat ook dat de schoenen een vrouwenleest hebben, omdat vrouwen- en mannenvoeten anatomisch gezien nu eenmaal verschillen. Daarom introduceert Bata Industrials de WHAWOWA collectie: veiligheidsschoenen speciaal ontwikkeld voor de vrouw. Met een slank design en superlicht van gewicht. Ook qua looks is de collectie precies What Women Want (WHAWOWA).

De nieuwe collectie is geïnspireerd op de laatste modetrends en gemaakt van technologisch innovatieve materialen. De schoenen bieden optimaal comfort door een perfecte pasvorm en extra demping. Ze zijn geschikt voor vrouwen die werken in de lichte industrie, zoals assemblage, automobielindustrie, levensmiddelenindustrie, transport en logistiek. Informatie: www.bataindustrials.nl.

De WHAWOWA collectie is ontworpen als een lifestyleschoen: stijlvol, vrouwelijk, licht en slank. Een schoen waarmee je ook buiten je werk gezien wilt worden en die tot in elk detail veilig is. Onder andere door de beschermende stalen veiligheidsneus, FlexGuard® kunststof antipenetratie zool en extra sterke antislipzool.

Easy Rolling System®
Je voeten blijven langer fit dankzij Bata’s Easy Rolling System®: de innovatieve vorm van de schoen laat op een natuurlijke manier je stap afwikkelen waardoor je gemakkelijker loopt en meer ondersteuning ervaart. Een aantal modellen uit de collectie is voorzien van zeer ademend bovenmateriaal. Samen met de vochtafvoerende meshvoering en de Odor Control-behandeling van elke schoen blijven je voeten fris en fit tot het einde van elke werkdag.

In de EVA-tussenzool is een schokabsorptiesysteem geïntegreerd. Bata past hier de nieuwe Super Critical Foaming-technologie toe waarbij in de bal en hiel van de voet schuiminzetten worden toegevoegd. De loopzool is SRC gecertificeerd en gemaakt van double density rubber voor perfecte grip en tractie. De gehele zoolopbouw zorgt voor extra demping en geeft veel energie terug aan de drager. De extra laddergrip voorkomt uitglijden op traptreden, ribbels en laddersporten.

Informatie
De WHAWOWA collectie van Bata Industrials bestaat uit vijf modieuze modellen, beschikbaar in de maten 34-42. Adviesprijs vanaf € 75,99 excl. BTW. Informatie: www.bataindustrials.nl. Verkrijgbaar in Europa via distributeurs en in Nederland ook via shop.bataindustrials.nl.

Over Bata Industrials
Vandaag de dag is Bata Industrials een van ’s werelds grootste producenten van veiligheidsschoenen. Een globale speler met kantoren in Nederland, Chili, Mexico, Zuid-Afrika, Kenia, India, China, Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland. De veiligheid van vakmensen heeft wereldwijd ultieme prioriteit voor Bata Industrials. Door samen te werken met wetenschappers en het uitvoeren van uitgebreide testen in haar eigen laboratorium is het bedrijf trendsetter in de industrie waarin veiligheid het allerbelangrijkst is. Zo zorgt Bata Industrials ervoor dat vakmensen sterk in hun schoenen staan, lopen met vertrouwen en onder alle omstandigheden veilig kunnen werken. Informatie: www.bataindustrials.nl.