persbericht

04 / 06 / 2024

terug naar press room

Een verrassend groen cadeau

Blooms out of the Box: een verfrissend groene blijk van waardering, met een lage footprint

Lief om te geven, feestelijk om te krijgen: Blooms out of the Box. Het is plantenpot, waterreservoir en verzendverpakking ineen. Inclusief luchtzuiverende planten die lang groen blijven, weelderig groeien en een goed gevoel geven. Daar wordt iedereen blij van. En de planeet ook. Informatie: www.bloomsoutofthebox.nl.

Bestaat er zoiets als het groenste cadeau dat je iemand kunt toesturen? Met dat idee is Blooms out of the Box geboren. Doordacht tot in elk detail, van materiaalkeuze tot verzending. Met minimale impact op het milieu en maximale impact op de blije ontvanger. Als verjaardagscadeau, compliment, steuntje in de rug of zomaar omdat je van iemand houdt. Plus een toepasselijke boodschap op elke BloomsBox.

Je ontvangt de planten liggend in de afgesloten BloomsBox. Er is geen onnodig afval want de verzendverpakking is tevens plantenpot. In 1 minuut tover je de Box om tot een groene oase: je schuift het deksel eraf en haalt de planten eruit. Dankzij het slimme watergeefsysteem geven de planten zichzelf water. Eén keer per maand bijvullen met 1 liter water is genoeg voor maandenlang plezier van je prachtige planten.

Geen onnodig afval
De Bloomsbox is het duurzame alternatief voor een bos bloemen en kenmerkt zich door een lage footprint*. De BloomsBox is gemaakt van FSC gecertificeerd Europees dennenhout. De plantenpotjes zijn van bamboepapier en de touwtjes waarmee de planten water opnemen zijn gemaakt van 100% katoen. De binnenbekleding van gerecycled karton maakt de BloomsBox waterdicht.

Social Enterprise, CO2-neutraal
Blooms out of the Box is een Social Enterprise en heeft twee mensen in dienst met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Mirjam en Dennis helpen met veel plezier bij het samenstellen van de BloomsBoxen. De planten zelf komen bij kwekers met een MPS-A en GAP keurmerk vandaan. De productielocatie in Utrecht is energieneutraal en de beperkte carbon footprint van de BloomsBoxen wordt gecompenseerd met de aanplant van bomen. Met als resultaat een CO2-neutraal cadeau.

Informatie
Je bestelt de BloomsBox eenvoudig op www.bloomsoutofthebox.nl. Je kunt kiezen uit vele varianten met 2 of 3 planten en diverse teksten op de box. Consumentenadviesprijs vanaf € 24,95.

* Ketenanalyse Blooms Out of the Box door Stichting Stimular, Werkplaats voor Duurzaam Ondernemen. Op te vragen bij Blooms Out of the Box.

Over Blooms out of the Box
Blooms out of the Box is gevestigd in Utrecht en opgericht door Simon Speelman en Erna Ebbinge. De creatieve grondleggers, met een achtergrond in sierteelt, kwamen op het idee van de BloomsBox omdat ze iets wilden doen aan de hoeveelheid plastic die wordt gebruikt om bloemen en planten te versturen. 

De cadeauwereld kon wel een oppepper gebruiken, qua creativiteit en duurzaamheid. En dat is gelukt met het ontwikkelen van de BloomsBox: verzendverpakking, plantenpot en waterreservoir in één. Een verrassend duurzaam cadeau dat de gever met een goed gevoel geeft en waar de ontvanger lang plezier van heeft. 

Blooms out of the Box werkt bij het maken van de BloomsBoxen samen met twee sociale werkplaatsen in Utrecht. De BloomsBox heeft in 2021 en 2022 de Promz Product-prijs gewonnen voor Meest Duurzame Relatiegeschenk. In 2023 kreeg het product een internationale sustainability award van PSI (Promotional Product Service Institute) voor duurzaamste relatiegeschenk van Europa.