persbericht

23 / 08 / 2022

terug naar press room

Een nieuwe generatie eco-vriendelijk waspoeder

NaturalSenz: natuurlijke ingrediënten, biologisch afbreekbaar, geen water, vegan, huidvriendelijk

NaturalSenz is een nieuwe generatie eco-vriendelijk waspoeder. Het bestaat voor meer dan 98 procent uit natuurlijke ingrediënten. Dankzij een uitgekiende samenstelling is een wastemperatuur van 20 graden al genoeg voor een stralend resultaat. Dat scheelt in energieverbruik en dus uitstoot van CO2.

NaturalSenz bevat geen water en bestaat uitsluitend uit poeder. Het bespaarde water hoeft dus ook niet vervoerd te worden met alle voordelen van dien. De recepturen van NaturalSenz zijn vrij van microplastics. De wasmiddelen zijn verpakt in FSC-karton en niet in plastic, wat bijdraagt aan het verminderen van de plasticsoep. Informatie: www.naturalsenz.eco.

99,9% biologisch afbreekbaar
De ingrediënten in NaturalSenz zijn voor 99,9% biologisch afbreekbaar. Doelstelling is 100%, maar omdat naast gezondheid en milieu ook waswerking belangrijk is, gebruikt NaturalSenz enkele ingrediënten waar nog geen 100% natuurlijk alternatief voor beschikbaar is. Deze voldoen wel, net als alle andere ingrediënten, aan de strenge eisen van Ecocert. Klik hier voor het overzicht van alle ingrediënten en hun werking.

Vegan Society keurmerk
Omdat kleding langdurig in direct contact staat met je huid zijn de waspoeders van NaturalSenz dermatologisch getest met zeer goede resultaten. Ze zijn geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De producten van NaturalSenz zijn ook voorzien van het Vegan Society keurmerk: ze bevatten geen ingrediënten van dierlijke oorsprong en zijn niet getest op dieren.

Beste getest
NaturalSenz wordt in Nederland geproduceerd voor een optimale controle over de kwaliteit, bovendien blijven zo de transportafstanden beperkt. In een onafhankelijk onderzoek door Eurofins ATS onder verschillende natuurlijke waspoeders is NaturalSenz als beste getest voor een superschone was.

Informatie
NaturalSenz Waspoeder Wit en Waspoeder Kleur zijn verkrijgbaar in natuurwinkels (o.a. Ekoplaza) en online via www.naturalsenz.eco. Consumentenadviesprijs € 9,59.

Over NaturalSenz
NaturalSenz wasmiddelen worden gemaakt door Senzora, een Nederlands familiebedrijf dat al in 1969 als eerste fabrikant een fosfaatvrij wasmiddel op de markt bracht. Senzora is in Nederland de enige aanbieder die dit soort producten helemaal zelf ontwikkelt en produceert.

NaturalSenz is als natuurlijk wasmiddel gecertificeerd door Ecocert, de geaccrediteerde partij die controleert op naleving van de Europese ecologische eisen. Het keurmerk van de Vegan Society geeft de garantie NaturalSenz een vegan wasmiddel is.  Ga voor meer informatie naar www.naturalsenz.eco.