persbericht

01 / 11 / 2022

terug naar press room

Een behaaglijk huis begint met warme voeten

Glerups sloffen zijn altijd heerlijk warm, ook als de verwarming een graadje lager staat

De energiekosten rijzen de pan uit, bij veel mensen staat de verwarming een graadje lager. Tijd dus voor nieuwe gewoonten. Jezelf lekker warm kleden is er daar een van. Houd vooral ook je voeten lekker warm, want een behaaglijk huis begint met warme voeten. Trek eens sloffen van Glerups aan, daar wordt je warm en blij van. Ga voor meer informatie naar www.binorm.nl/glerups. 

Glerups sloffen zijn gemaakt van vilt van een mengsel van Gotlandwol en Merinowol. Dit natuurlijke materiaal is ademend en houdt warmte uitstekend vast. Je draagt de sloffen liefst met blote voeten zodat de wolmix optimaal tot zijn recht komt.

De beste kwaliteit wol
Glerups sloffen vormen zich op een natuurlijke manier naar de vorm van je voet: niet te strak, niet te los maar precies goed. De dubbele laag vilt in het voetbed geeft een aangename veerkracht. Ze zijn verkrijgbaar in model slipper, laars of schoen en in veel mooie kleuren. De pasvorm is unisex dus zowel voor vrouwen als mannen geschikt. 

Glerups koopt uitsluitend schapenwol bij speciaal geselecteerde Nieuw-Zeelandse schapenhouders die zijn aangesloten bij het ZQ-programma. Dit programma garandeert dat de merinowol voldoet aan de vier door ZQ opgestelde kernwaarden: dierenwelzijn, zorg voor het milieu, sociale duurzaamheid en de beste kwaliteit wol.

Informatie
Glerups sloffen zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 74,95.

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.