persbericht

22 / 01 / 2024

terug naar press room

ECO werksokken: weer een stap vooruit

Nieuw van Bata Industrials: ECO werksokken van gerecycled Pro-Cool® EcoMade polyester

Bata Industrials komt met ECO werksokken, een nieuwe lijn sokken waarmee Bata een stap vooruit zet richting een milieuvriendelijke wereld. De sokkencollectie is gemaakt van gerecycled Pro-Cool® EcoMade polyester en Polyfresh® GRS polyester. Informatie: www.bataindustrials.nl. 

Beide materialen hebben GRS- en Oeko-Tex®-certificeringen en maken gebruik van vezels gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De nieuwe ECO werksokken zijn beter voor het milieu, maar bieden ook een ongeëvenaard comfort en een uitstekende pasvorm en vochtregulatie. Bata Industrials werkt continu aan betere en milieuvriendelijkere producten volgens zijn bedrijfscredo THAT’S ANOTHER STEP Ahead.

De collectie bestaat uit werksokken die geschikt zijn voor alle seizoenen of die juist extra verkoelend of extra warm zijn. Met name de all seasons werksokken zijn voorzien van een asymmetrische zool die zorgt voor een betere verdeling van de belasting en een natuurlijke afwikkeling van de rolbeweging. Het comfort is optimaal door de links en rechts gebreide teenvorm en de beschermende badstofzones bij enkel en achillespees.

Warme ECO werksokken met merinowol
Hou je voeten deze winter extra warm met Thermo ECO sokken die naast de gerecyclede materialen ook merinowol bevatten. Dit is een zeer fijne wol die niet kriebelt op de huid en zorgt voor een gelijkmatige temperatuur. Het houdt 30% vocht vast zonder nat aan te voelen en is van nature elastisch, vuilwerend en antibacterieel.

Pro-Cool® EcoMade
Het Pro-Cool® EcoMade-polyester garen dat in de ECO werksokken wordt gebruikt, is gemaakt van een gerecyclede grondstof. De EcoMade-vezels zijn afkomstig van ingezamelde, gereinigde en verwerkte plastic flessen en gesponnen tot garen. Het grote pluspunt van de Pro-Cool®-technologie is dat vocht efficiënt uit het materiaal naar buiten wordt geleid. Zo ontstaat een snelle verdamping zodat je voeten altijd droog blijven.

Polyfresh®GRS
Een aantal sokken uit de collectie bevatten Polyfresh® GRS-polyester. Een fijn garen met luchtkanalen in de vezels voor een beter vochttransport tijdens het zweten. Net als het Pro-Cool® EcoMade-garen houdt deze functie de huid droger. Bovendien bevat dit garen ultrafrisse behandelingen om de groei van bacteriën tegen te gaan. De GRS-certificering garandeert het gebruik van gerecyclede materialen die voldoen aan strenge sociale en ecologische criteria. Ook de vezels van dit garen komen uit PET-flessen.

OEKO-TEX gecertificeerd
Alle werksokken van Bata Industrials, inclusief de ECO sokken zijn OEKO-TEX Standard 100 productclass IIgecertificeerd. Hierdoor is de afwezigheid van schadelijke stoffen in het product (voor direct contact met de huid) volgens de jaarlijks vastgestelde norm onderzocht en gegarandeerd. De sokken zijn met de grootst mogelijke aandacht voor mens en milieu vervaardigd.

Informatie
De nieuwe ECO sokkencollectie van Bata Industrials is verkrijgbaar in Europa via distributeurs en in Nederland ook via shop.bataindustrials.nl. Adviesprijs vanaf € 7,99 excl. btw.

 

Over Bata Industrials
Vandaag de dag is Bata Industrials een van ’s werelds grootste producenten van veiligheidsschoenen. Een globale speler met kantoren in Nederland, Chili, Mexico, Zuid-Afrika, Kenia, India, China, Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland. De veiligheid van vakmensen heeft wereldwijd ultieme prioriteit voor Bata Industrials. Door samen te werken met wetenschappers en het uitvoeren van uitgebreide testen in haar eigen laboratorium is het bedrijf trendsetter in de industrie waarin veiligheid het allerbelangrijkst is. Zo zorgt Bata Industrials ervoor dat vakmensen sterk in hun schoenen staan, lopen met vertrouwen en onder alle omstandigheden veilig kunnen werken. Informatie: www.bataindustrials.nl.