persbericht

28 / 09 / 2022

terug naar press room

De meest Amsterdamse hardloopschoen ooit

Limited edition: Mizuno Wave Rider 26 Amsterdam Marathon, eerbetoon aan de hoofdstad

Een hardloopschoen met de grachtengordel ingeweven op de neus en de stadsplattegrond geprint op de inlegzolen. Dat is Mizuno’s eerbetoon aan de stad waar op 16 oktober alweer de 46ste TCS Amsterdam Marathon plaatsvindt. Op de hiel van de Mizuno Wave Rider 26 Amsterdam Marathon staat in creatieve kapitalen het woord AMSTERDAM. De limited edition is verkrijgbaar bij de runningspecialist. 

Mizuno is al 23 jaar hoofdsponsor van de TCS Amsterdam Marathon. Jaarlijks maakt het merk een special edition voor één van de grootste hardloopevenementen ter wereld. Voor de 2022-editie heeft Mizuno zich gefocust op de stad Amsterdam: elke letter op de Wave Rider 26 Amsterdam Marathon heeft zo haar eigen verhaal.

De letter S is geïnspireerd op de sintelbaan van het Olympisch Stadion. De letter M is gestileerd naar de bruggen over de grachten en de T is een windmolen. De letter D is gebaseerd op het elektronische muziekevenement ADE en de E verwijst naar Japan, het thuisland van Mizuno. Info: www.mizuno.com.

Mizuno Wave Rider 26 Amsterdam Marathon editie
Bovenal is de Mizuno Wave Rider 26 Amsterdam Marathon een uitstekende hardloopschoen voor iedereen die wil hardlopen, van beginnend hardloper tot toegewijd marathonloper. Het is een schoen voor zowel duurloop als snelle intervaltraining.

De MIZUNO ENERZY-tussenzool is 2 mm dikker dan bij het vorige model van de Wave Rider. Dit verbetert de demping en energieteruggave, geeft een zachter gevoel en zorgt voor een veerkrachtige voortstuwing. Op de verharde weg heeft de schoen een soepele afwikkeling en in het bos geeft hij veel stabiliteit en comfort.

De Wave Rider 26 sluit naadloos om de voet dankzij het double jacquard geweven airmesh met hoog ademend vermogen. De slijtzool bestaat uit een combinatie van geblazen rubber in de voorvoet en X10 carbonrubber in de buitenzijde van de hak voor meer slijtvastheid. Ook bij deze schoen zet Mizuno in op duurzaamheid: de veters en een gedeelte van het airmesh en de hielconstructie zijn volledig gerecycled.

TCS Amsterdam Marathon
De TCS Amsterdam Marathon vindt dit jaar plaats op zondag 16 oktober 2022. Er kunnen 45.000 hardlopers meedoen aan de internationale marathon, die bekend staat om het snelle én aantrekkelijke parcours: met start en finish in het Olympisch Stadion, door het Vondelpark en onder het Rijksmuseum door. Naast de klassieke afstand staan de Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km en twee onderdelen voor de jeugd op het programma. Ga voor informatie naar www.tcsamsterdammarathon.nl.

Mizuno For Every Run
Mizuno heeft voor elk type loper de juiste schoen. Elke run is anders: van je eerste poging tot een 5 km tot het zetten van een nieuw persoonlijk record. De wereld is jouw atletiekbaan: ren door polders, bossen, over strand of door drukke straten in de stad. Het verbreedt je horizon, waar je ook bent en waar je ook gaat. Een run geeft niet om leeftijd, talent of techniek. Hardlopen, daar gaat het om. Voor jezelf en samen met alle hardlopers in de wereld. Mizuno is er voor iedereen. For Every Run.

Informatie
De Mizuno Wave Rider 26 Amsterdam Marathon is verkrijgbaar in een limited edition bij (online) runningspeciaalzaken in een dames- en herenuitvoering. Consumentenadviesprijs € 164,95. Informatie: www.mizuno.com.

Over Mizuno
Mizuno is een internationaal sportmerk opgericht in 1906 in Osaka (Japan). Het is uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van functionele sporten. Mizuno Corporation Netherlands vertegenwoordigt het merk in de Benelux waarbij de focus ligt op running, volleybal, handbal, korfbal, hockey, voetbal, judo en tennis. 

Mizuno is hoofdsponsor van de TCS Amsterdam Marathon. Daarnaast is ze official shoe supplier van de Nederlandse en Belgische volleybalbond en de Nederlandse en Belgische korfbalbond. Het merk doet er alles aan om de hoogste kwaliteit sportuitrusting te ontwikkelen. Dat doet ze in samenwerking met sporters als Sergio Ramos, Estavana Polman, Mikkel Hansen en Laura Dijkema. 

Steeds meer sporters ontdekken de kwaliteit van Mizuno omdat het merk nooit concessies doet aan functionaliteit. In de Mizuno-filosofie leidt dit namelijk ook esthetisch altijd tot het meest geslaagde product. Mizuno Corporation Netherlands is gevestigd in Capelle aan den IJssel en heeft ook in Leusden een showroom.

Bezoek de website of neem contact op met het marketingteam voor meer informatie over Mizuno: marketing@mizuno.eu en www.mizuno.com.