persbericht

01 / 09 / 2022

terug naar press room

De hoogst mogelijke heavyduty-bescherming

Nieuw van Bata Industrials: de STUR collectie, S3 werkschoenen voor extreme omstandigheden

Veiligheidsschoen Basalt uit de nieuwe STUR collectie van Bata Industrials biedt de hoogst mogelijke heavyduty-bescherming, gecombineerd met optimaal comfort. Perfect voor zwaar werk in koude, natte, modderige en extreme werkomstandigheden. De Michelin zool, geïnspireerd op een all-terrain Michelin band, zorgt voor superieure tractie, stabiliteit en schokabsorptie.

Het esthetische design mag gezien worden: stijlvol met oog voor detail. De S3 werkschoen is zeer robuust gebouwd om te presteren onder zware, ruwe omstandigheden. De jarenlange expertise van Bata Industrials gecombineerd met de nieuwste technologieën zorgen voor ultieme bescherming. En een loopcomfort waarmee je voeten dag in dag uit fit en fris blijven. Informatie: www.bataindustrials.nl.

Hoge energieteruggave dankzij dubbele tussenzool
De middelhoge STUR Basalt is ook verkrijgbaar in een lage uitvoering, de STUR Galena. Ze zijn gemaakt van stoer pull up leer, sterk microfiber, hoogwaardig rubber en nylon met hoge slijtweerstand. De schoenen zijn voorzien van Odor Control en zijn antibacterieel, optimaal ademend en waterdicht dankzij de HDry® technologie. Ze zijn extra veilig door de antipenetratie insert van FlexGuard® kunststof in de zool waardoor scherpe voorwerpen niet van onderaf kunnen doordringen.

De speciaal ontwikkelde Bata Fitting leest biedt ongekend comfort en stabiliteit voor harde werkers. Vooral de zool van deze schoenen is uniek. De dubbele PU- tussenzool zorgt voor een perfecte balans tussen rebound en schokabsorptie. De bovenste PU-tussenzool geeft heel veel energie terug. Dat vermindert vermoeidheid. De tweede PU-tussenzool zorgt voor een grote schokabsorptie na de impact. De energie die hij zo vasthoudt geeft de bovenste zool weer aan je voet terug.

Zeven modellen in de STUR collectie
Het design van de STUR collectie is Italiaans en heeft een strakke en evenwichtige combinatie van subtiele kleuren en accessoires. Er zijn zeven modellen waarvan enkele zijn ontwikkeld voor specifieke werkomstandigheden. Zoals de Scoria die perfecte bescherming biedt aan lassers, zowel binnen als buiten. De Diorite is ontworpen om optimaal te presteren in een gevaarlijke omgeving met scherpe voorwerpen. De ondoordringbare FlexGuard® kunststof insert in de zool en het extra sterke ballistische nylon bieden de perfecte bescherming. Dionte is ontworpen voor koude weersomstandigheden: de loopzool heeft een extra certificering, CI (cold insulating), die de voet warm houdt. Het geïntegreerde BOA® Fit System sluit de schoen altijd perfect om de voet en zorgt zo voor extra comfort. Op www.bataindustrials.nl vind je eenvoudig de schoen die bij je past.

Michelin loopzool
Speciaal voor de STUR collectie ontwikkelde Bata Industrials in samenwerking met Michelin een PU-PU/rubberzool met dubbele injectie technologie. Geïnspireerd op een agrarische Michelinband voor nog meer tractie, stabiliteit en schokabsorptie. De boogvormige profielranden zorgen voor grip en controle op onregelmatig terrein en het gegroefde profiel zorgt voor goede hechting aan de ondergrond. De zool heeft een slijtvaste, meegespoten kruipneus. Alle schoenen zijn voorzien van een lichtgewicht aluminium veiligheidsneus.

Informatie
De STUR collectie van Bata Industrials bestaat uit zeven modellen. Adviesprijs STUR Basalt € 94,50 excl. BTW. Verkrijgbaar in Europa via distributeurs en in Nederland ook via shop.bataindustrials.nl.

 

Over Bata Industrials
Vandaag de dag is Bata Industrials een van ’s werelds grootste producenten van veiligheidsschoenen. Een globale speler met kantoren in Nederland, Chili, Mexico, Zuid-Afrika, Kenia, India, China, Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland. De veiligheid van vakmensen heeft wereldwijd ultieme prioriteit voor Bata Industrials. Door samen te werken met wetenschappers en het uitvoeren van uitgebreide testen in haar eigen laboratorium is het bedrijf trendsetter in de industrie waarin veiligheid het allerbelangrijkst is. Zo zorgt Bata Industrials ervoor dat vakmensen sterk in hun schoenen staan, lopen met vertrouwen en onder alle omstandigheden veilig kunnen werken. Informatie: www.bataindustrials.nl.