persbericht

18 / 06 / 2021

terug naar press room

De BUFF die verkoelt en beschermt tegen de zon

BUFF® Coolnet® UV+: multifunctionele sjaal met UPF 50+ zonbescherming

De zomer is heerlijk voor hardlopers, fietsers, wandelaars, klimmers en motorrijders. Lekker buiten genieten van de zon. Maar doe dat wel verstandig en zorg dat je jezelf goed beschermt tegen UV-straling. De multifunctionele BUFF Coolnet UV+ met factor 50 zonbescherming is dan een ideaal accessoire.

Dankzij de gepatenteerde HeiQ Smart Temp-technologie heeft de ademende stof tevens een heerlijk verkoelend effect. De Coolnet® UV+ kan tot wel 2,5°C kouder worden dan je eigen lichaamstemperatuur. Hoe dat kan? Welnu, de slimme nekwarmer maakt gebruik van jouw stijgende lichaamstemperatuur tijdens de inspanning. Stijgende temperaturen activeren het verkoelende effect van de stof door slim gebruik te maken van de verdamping van het vocht dat vrijkomt. Als eenmaal de lichaamstemperatuur daalt, wordt dit vanzelf weer gedeactiveerd. Zo helpt de Coolnet® UV+ je het hoofd koel te houden, ongeacht je inspanning.

Multifunctioneel accessoire
De Coolnet UV+ is erg zacht, 4-way stretch en naadloos wat zorgt voor maximaal draagcomfort. Het accessoire kan worden gedragen als haarband, piratenmuts, masker, sjaal, polsband, muts, nekwarmer en balaclava. De stof is behandeld met een antibacterieel middel waardoor de BUFF extra lang fris blijft.

Milieu en duurzaamheid spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van BUFF-producten. Het merk verwerkt zoveel mogelijk ecologische en duurzame materialen om de ecologische voetafdruk te verkleinen. De Coolnet UV+ BUFF bestaat voor 95% uit gerecyclede plastic flessen. Daarnaast is de verpakking gemaakt van gerecycled karton.

Informatie
BUFF Coolnet UV+  is verkrijgbaar bij de betere outdoor- en sportwinkels en via webshops. Ga voor meer informatie naar www.technolyt.nl. Consumentenadviesprijs € 17,95.

 

Over BUFF
Het verhaal van BUFF begint 25 jaar terug wanneer de avonturier Juan Rojas het idee krijgt om een multifunctionele sjaal te maken. In de stoffabriek van zijn familie produceert hij de eerste samples van een naadloze en kokervormige sjaal van elastisch en ademend microvezel. Met trots draagt hij de eerste versie van de Original BUFF tijdens zijn avonturen op de motor en in de bergen.

BUFF is sindsdien uitgegroeid tot een waar begrip in multifunctionele headwear. Het merk is inmiddels ook uitgebreid met een lifestyle collectie met vele unieke designs. De collectie combineert stijl met uitstekende bescherming tegen de elementen. Vandaag de dag staat BUFF bekend om de kwaliteit, aandacht voor het milieu, het gebruik van hoogwaardige materialen en innovatieve producten en materialen.