persbericht

06 / 02 / 2024

terug naar press room

Coole kleur voor warme voeten

Nieuw: Glerups North Sea, sprankelend blauw

Glerups lanceert een nieuwe collectie pantoffels in de natuurlijke tint North Sea. De modellen slipper, schoen en laarsje zijn vanaf nu verkrijgbaar in sprankelend blauw. Een coole kleur voor warme voeten. Daar word je helemaal blij van. Informatie: www.binorm.nl/glerups.

Alle pantoffels zijn gemaakt van een speciale wolmix, bestaande uit Gotland-wol uit Denemarken en merinowol uit Nieuw-Zeeland. De pantoffels zijn daarom heerlijk zacht en kriebelvrij. De 100% pure, natuurlijke wol voldoet aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en dierenwelzijn.

Extra warmte
Glerups sloffen zijn ademend en houden uitstekend warmte vast. Draag ze met blote voeten, zodat het wolvilt optimaal tot zijn recht komt. Het voelt alsof ze speciaal voor jouw lichaam zijn gemaakt, omdat de wol zich vormt naar je voeten. Als je wat extra warmte wenst, kies dan voor het laarsmodel met zachte wol tot aan je enkel.

Informatie
Glerups North Sea pantoffels zijn verkrijgbaar in Nederland en België via www.binorm.nl/glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 75.

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.