persbericht

20 / 05 / 2022

terug naar press room

BUFF Coolnet UV+ heeft veel plussen

Multifunctionele sjaal met UPF 50+ zonbescherming, aanbevolen door The Skin Cancer Foundation

Heb je behoefte aan zonbescherming, verkoeling, een insectenvrije wandeling of reflectie als het donker wordt? Dan heeft BUFF de ideale Coolnet UV+ voor jou. De multifunctionele sjaal biedt factor 50 zonbescherming voor hardlopers, fietsers, wandelaars, kampeerders, vissers en motorrijders. Hij is verkrijgbaar in diverse varianten. 

BUFF® Coolnet UV®+ heeft nog veel meer plussen. Hij biedt een verkoelend effect dankzij HeiQ® Cooling Technologie en de Polygiene® Odor Control zorgt dat hij lekker fris blijft. Het accessoire is gemaakt van 2 gerecyclede plastic flessen, heeft 4-way ultra stretch en is 100% naadloos zodat hij altijd heerlijk zit.

Aanbevolen door The Skin Cancer Foundation
Coolnet UV+ wordt aanbevolen door The Skin Cancer Foundation. De nekwarmer is ontworpen om je te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon: zo kun je meer buiten zijn voor je favoriete activiteit.

Dankzij de gepatenteerde HeiQ Smart Temp-technologie heeft de ademende stof een heerlijk verkoelend effect. De Coolnet UV+ kan tot wel 2,5°C kouder worden dan je eigen lichaamstemperatuur. Stijgt je lichaamstemperatuur dan wordt het verkoelende effect van de stof geactiveerd door slim gebruik te maken van de verdamping van je zweet. Zo helpt de Coolnet UV+ je het hoofd koel te houden, ongeacht je inspanning.

Coolnet UV+ Insect Shield en Coolnet UV+ Reflective
Er is ook een Coolnet UV+ Insect Shield die zorgt dat je geen last meer hebt van vervelende insecten tijdens je wandeling of fietstocht. Ben je vaak buiten als het donker is, draag dan een Coolnet UV+ Reflective. Met de opvallende, 360° graden reflecterende details ben je goed zichtbaar in het donker.

Draag meer en was minder: elke sjaal krijgt een geurverminderende Polygiene-behandeling. Biostatic Stays Fresh-technologie stopt de groei van geurveroorzakende bacteriën waardoor de stof langer fris en hygiënisch blijft. Het accessoire kan worden gedragen als haarband, piratenmuts, masker, sjaal, polsband, muts, nekwarmer en balaclava.

Meer dan 33 miljoen plastic flessen bespaard
Milieu en duurzaamheid spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van BUFF-producten. Het merk verwerkt zoveel mogelijk ecologische en duurzame materialen om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

De Coolnet UV+ is gemaakt van 95% gerecyclede stof, gemaakt uit plastic flessen. De plastic flessen worden gereinigd, in stukjes gemalen en vervolgens omgesmolten tot kleine plastic bolletjes. Deze bolletjes worden omgezet in gerecycled garen, waar vervolgens de stof van jouw BUFF van wordt gemaakt. Door over te stappen op dit garen, heeft BUFF inmiddels meer dan 33 miljoen plastic flessen bespaard op oceanen en stortplaatsen.

De Coolnet UV+ wordt in de eigen BUFF fabriek in Spanje geproduceerd. Deze fabriek is voorzien van 1060 solar panels die 30% van de benodigde energie leveren. Het resterende deel wordt verkregen van SOM ENERGIA, een Spaanse groene energie leverancier.

Informatie
BUFF Coolnet UV+ is verkrijgbaar bij de betere outdoor- en sportwinkels en via webshops. Ga voor meer informatie naar www.technolyt.nl. Consumentenadviesprijs vanaf € 18,95. 

 

Over BUFF
Het verhaal van BUFF® begint 25 jaar terug wanneer de avonturier Juan Rojas het idee krijgt om een multifunctionele sjaal te maken. In de stoffabriek van zijn familie produceert hij de eerste samples van een naadloze en kokervormige sjaal van elastisch en ademend microvezel. Met trots draagt hij de eerste versie van de Original BUFF tijdens zijn avonturen op de motor en in de bergen.


BUFF is sindsdien uitgegroeid tot een waar begrip in multifunctionele headwear. Het merk is inmiddels ook uitgebreid met een lifestyle collectie met vele unieke designs. De collectie combineert stijl met uitstekende bescherming tegen de elementen. Vandaag de dag staat BUFF bekend om de kwaliteit, aandacht voor het milieu, het gebruik van hoogwaardige materialen en innovatieve producten en materialen.