persbericht

14 / 12 / 2023

terug naar press room

Bucketlist: leer deze winter langlaufen

Bij elke skischool in de Tiroler Zugspitz Arena kan je leren langlaufen, de loipes zijn nog gratis ook

Verbreed je scope en ga naast skiën of snowboarden ook eens langlaufen. Het een fantastische sport: je bent een met de natuur en het is super voor je conditie. Bij elke skischool in de Tiroler Zugspitz Arena kan je langlauf-les krijgen. Zet het op je bucketlist en je krijgt er nooit spijt van. Alle langlaufloipes in dit gebied kunnen zelfs gratis worden gebruikt. Gewoon doen dus. 

De Tiroler Zugspitz Arena is ideaal, je kunt er alle wintersporten combineren. Naast de vele skipistes vind je er een uitgebreid netwerk aan loipes dat zich uitstrekt over meer dan 130 kilometer. En langlaufen is gemakkelijker dan je denkt, zeker als je al ski-ervaring hebt.

Wil je kennis maken met deze sport of je langlaufstijl perfectioneren, meld je dan aan voor een langlaufcursus. De ervaren skileraren van de skischolen in Ehrwald en Lermoos leren je graag hoe je het best over de sneeuw kunt glijden. Informatie: www.zugspitzarena.com.

Arena-loipe 40 km
De Arena-loipe is met een lengte van circa 40 kilometer het langst en gaat door de vele dorpjes in de Tiroler Zugspitz Arena. Hij is zeer geschikt voor beginners omdat het parcours vrij vlak is. Zoek je het liever hogerop in de bergen ga dan met de lift naar de hoogteloipes. Hier geniet je met volle teugen van frisse berglucht te midden van de schilderachtige panorama’s.

De besneeuwde rondlopende golf-loipe in Ehrwald is altijd open, zelfs bij warmere temperaturen in de winter wordt de 2,7 kilometer lange rondlopende loipe altijd geprepareerd. Naast Ehrwald hebben ook de andere Zugspitzdorpen Lermoos, Biberwier, Berwang, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos uitstekend geprepareerde loipes. 

Tiroler Loipen-Gütesiegel
De langlaufgebieden in de Tiroler Zugspitz Arena werden in 2021 bekroond met het langlaufkwaliteitskeurmerk van Tirol. Het Tiroler Loipen-Gütesiegel wordt toegekend aan langlaufloipes met een gemiddelde sneeuwbedekking van circa 10 cm gedurende 80 dagen. Daarnaast moeten de paden voldoen aan kwaliteitsnormen als bewegwijzering, minimale lengte en breedte en verzorging. Alle langlaufloipes in dit gebied kunnen gratis worden gebruikt.

Cross Country Ski Holidays Destination
De Tiroolse regio bij de Zugspitze is een gecertificeerde Cross-Country Ski Holidays Destination. Dat betekent dat de langlaufhotels speciaal zijn afgestemd op de wensen en behoeften van langlaufers. Het gebied telt veel gezellige almen en hutten met alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van Tiroolse gastvrijheid, stevige regionale specialiteiten en onvergetelijke panorama’s.

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en wintercampings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven.

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43 567 320 000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

Over Tiroler Zugspitz Arena
Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.