persbericht

17 / 02 / 2020

terug naar press room

Download beeldmateriaal

Download tekst

Katoenen broodzak vervangt wegwerpzak

De nieuwe Point-Virgule Broodzak van biologisch katoen is het milieubewuste alternatief voor plastic

Point-Virgule biedt een prima alternatief voor de wegwerpzak: een herbruikbare broodzak van 100% biologisch katoen. Vraag aan je bakker of hij het vers gesneden brood inpakt in jouw eigen broodzak. Zo bespaar je elk jaar heel veel wegwerpzakken. Hoe simpel kan het zijn. Zelfs je zondagse croissant wordt zo afvalvrij. Ga voor meer informatie naar www.point-virgule.nl.

De katoenen broodzak is voorzien van een sluitkoord en verkrijgbaar in verschillende formaten. Je wast de zak met de hand of in de wasmachine op lage temperatuur. Simpelweg de kruimels afschudden is vaak ook al genoeg om hem te reinigen. De broodzak van Point-Virgule is ook prima geschikt voor groente en fruit.

Milieubewust alternatief
Gemiddeld eet een Nederlands gezin één brood per dag. Meestal uit een plastic broodzak. Dat zijn dus zo’n 365 plastic zakken per jaar die weggegooid worden en nooit helemaal verdwijnen. De herbruikbare broodzak van katoen is dus een prima milieubewust alternatief voor plastic.

Informatie
De Point-Virgule herbruikbare broodzak van biologisch katoen is verkrijgbaar in meerdere formaten bij de huishoudspeciaalzaak en via webshops. Vanaf € 3,95. Ga voor meer informatie naar www.point-virgule.nl.