persbericht

07 / 11 / 2022

terug naar press room

Bierbrouwen, distilleren en genieten op grote hoogte

De hoogste bierbrouwerij van Oostenrijk vind je in de Tiroler Zugspitz Arena

Ga je dit seizoen weer op wintersport in de Tiroler Zugspitz Arena en zoek je naar wat afwisseling met je vrienden? Hier kan je samen gastronomisch genieten als nergens anders. Zo vind je in Berwang de hoogste Alpine-brouwerij van Oostenrijk. In het pittoreske dorpje kun je ook terecht voor een workshop distilleren. Wil je verder de hoogte in, stap dan in de Zugspitzbahn naar het Panoramarestaurant op de 2962 meter hoge Zugspitze. Informatie: www.zugspitzarena.com.

De hooggelegen brouwerij ‘Stadl-Bräu’ werd gebouwd in 1995 en is gevestigd in Hotel Thaneller in Berwang. Hier worden drie heerlijke bieren gebrouwen van vers bronwater uit de bergen. Ze zijn er ook te proeven in de gezellige bierstube. Informatie www.hotelthaneller.at.

Schnaps proeven kan je bij de Berwanger Schnapsbrenner-familie Rosen. Je kunt er ook deelnemen aan workshops schnaps distilleren. Dat kan het hele jaar. De familie komt uit een traditie van distilleren van verfijnde schnaps uit fruit, wortels en bessen. Specialiteiten van de familie Rosen zijn berghooibloembrandewijn en rozenmispelbrandewijn. Informatie: www.beim-schnapsbrenner.at.

Bergrestaurant met schitterend uitzicht
Op de 2962 meter hoge Zugspitze vind je het Panoramarestaurant waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes. Dan kan zowel overdag als ’s avonds. In het gezellige bergrestaurant met schitterend uitzicht krijg je specialiteiten uit de lokale en internationale keuken voorgeschoteld. Aanrader: een gezellige fondue-avond bij zonsondergang of een heerlijk ontbijt bij zonsopkomst. Informatie: www.zugspitze.at. 

Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels waar je heerlijk kunt verblijven. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar het is ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Gastenkaart of Z-ticket: als je zo’n voordeelkaart hebt kun je hier gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer. 

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43567320000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

 

Over Tiroler Zugspitz Arena
Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.