persbericht

27 / 01 / 2020

terug naar press room

Betere pasvorm, betere bescherming en duurzaam geproduceerd

De Original BUFF is na 25 jaar volledig herzien

Veel buitenmensen dragen een BUFF® als ze eropuit gaan. Na 25 jaar is dit iconische product volledig herzien waarbij de essentie en kwaliteit behouden zijn gebleven. De nieuwe Original BUFF heeft een verbeterde pasvorm en biedt betere bescherming tegen de elementen. En niet onbelangrijk: hij is duurzaam geproduceerd door gebruik van gerecyclede PET-flessen. Driemaal beter dus. 

De Original BUFF verander je in een handomdraai in een muts, masker, haarband, sjaal, polsband, piratenmuts, nekwarmer en balaclava. De kokervormige sjaal is geschikt voor alle seizoenen. Vooral in de herfst wanneer het nat, winderig, koud maar ook warm kan zijn, is de BUFF een ideaal accessoire. Vandaar dat veel MTB-ers, hardlopers, wandelaars, motorrijders, wielrenners, wintersporters, paardrijders en bergbeklimmers er een dragen.

Strakkere pasvorm
De Original BUFF is volledig naadloos en gemaakt van een zeer hoogwaardige, zachte stof. Ideaal voor allerlei activiteiten in zowel koud als warm weer. De ademende microfiber-stof houdt koude wind tegen en zorgt met warmer weer voor verkoeling door zweet snel te laten verdampen. Nieuwe 4-way stretch-technologie zorgt voor een superieure elasticiteit en een verbeterd comfort door een strakkere pasvorm.

De Original BUFF biedt een hoge mate van bescherming tegen schadelijke UV-straling. Zo geniet je van de zon, maar blijf je optimaal beschermd. De Original BUFF is wasbaar in de wasmachine en is uitermate duurzaam. Er zijn geen irriterende naden of zomen. De Original BUFF is behandeld met Polygiëne, waardoor hij lekker fris blijft ruiken.

Duurzame productie
De nieuwe Original BUFF is duurzaam geproduceerd. De polyester microvezel wordt voor 100% verkregen uit gerecyclede PET-flessen, dankzij de vooruitstrevende REPREVE®-technologie. Hierbij worden PET-flessen verzameld, gereinigd en tot kleine stukjes vermalen. Vervolgens worden de stukjes omgezet naar grondstoffen voor polyester waar weer microvezels van worden gemaakt voor de productie van BUFF-producten.

Informatie
De nieuwe Original BUFF is verkrijgbaar bij de betere outdoor- en sportwinkels en via webshops. Ga voor meer informatie naar www.technolyt.nl. Consumentenadviesprijs € 17,95.

 

Over BUFF
Het verhaal van BUFF® begint 25 jaar terug wanneer de avonturier Juan Rojas het idee krijgt om een multifunctionele sjaal te maken. In de stoffabriek van zijn familie produceert hij de eerste samples van een naadloze en kokervormige sjaal van elastisch en ademend microvezel. Met trots draagt hij de eerste versie van de Original BUFF tijdens zijn avonturen op de motor en in de bergen.

BUFF is sindsdien uitgegroeid tot een waar begrip in multifunctionele headwear. Het merk is inmiddels ook uitgebreid met een lifestyle collectie met vele unieke designs. De collectie combineert stijl met uitstekende bescherming tegen de elementen. Vandaag de dag staat BUFF bekend om de kwaliteit, aandacht voor het milieu, het gebruik van hoogwaardige materialen en innovatieve producten en materialen.