persbericht

15 / 08 / 2023

terug naar press room

Bergwereld vol sprookjesachtig mooie meren

De meren in de Tiroler Zugspitz Arena zijn een paradijs voor watersporters, wandelaars en fietsers

Wie denkt aan de Tiroler Zugspitz Arena heeft vooral de prachtige bergen voor ogen. Maar de regio is ook bekend vanwege de sprookjesachtig mooie bergmeren. Meren om in te zwemmen, omheen te fietsen of naar toe te wandelen via indrukwekkende panorama-paden. Zo staat het element water in de Tiroler Zugspitz Arena in al zijn facetten voor optimale ontspanning. We zetten de belangrijkste meren even voor je op een rij.

De Heiterwanger See, Blindsee, Mittersee en Bichlbach bieden volop vertier aan watersporters. Wandelaars en fietsers komen aan hun trekken bij de Seebensee, Drachensee en Igelsee. Voor imposante watervallen ga je naar Gaisbach, Berwang en Bichlbach.

Watersport: Heiterwanger See, Blindsee, Mittersee en Bichlbach
De Heiterwanger See ligt pal naast de Tiroler Zugspitz Arena. Samen met de Plansee vormt dit meer het op één na grootste wateroppervlak van Tirol: de Plansee is door middel van een 300 meter lang kanaal verbonden met de Heiterwanger See. Naast zwemmen is hier nog veel meer te beleven. Zoals stand-up-paddling, roeien en varen met een elektrische boot die je er kunt huren. Wil je het wat rustiger aan doen dan kun je op de oever barbecueën of vissen.

Onder de Fernpass, midden in een bebost berglandschap, ligt de Blindsee. Het imposante panoramische uitzicht vanaf het bergmeer trekt ‘s zomers veel gasten. Bovendien is de Blindsee bij uitstek een aanrader voor duikers: je kan diep onder water tot wel 30 meter ver zien. Hier openbaren zich geheimzinnige bouwwerken van boomstammen die al lange tijd in het meer liggen.

Ook al draagt de kleine, idyllische Mittersee in de buurt van Biberwier de titel bergmeer, met een aangename watertemperatuur tot wel 22 graden Celsius kan men hier uitstekend zwemmen. Voor jonge gezinnen is er ook nog sport- en recreatiepark Bichlbach: dit 1400 vierkante meter grote natuurlijke zwemmeer biedt volop waterpret. Met een diepte van 1,70 tot 2,80 meter kan men hier heel ontspannen en ook sportief zwemmen. Het speciale kindergedeelte is met een waterdiepte van 40 tot 80 centimeter ideaal voor de kleintjes om in te badderen en spelen.

Sprookjesachtige beleving voor wandelaars en fietsers: Seebensee, Drachensee en Igelsee
De Seebensee is een van de mooiste meren van Tirol en lokt op 1675 meter hoogte veel natuurliefhebbers naar zich toe. Dit sprookjesachtige bergmeer bevindt zich boven de Ehrwalder Alm in de Mieminger-bergketen en is bij wandelaars en fietsers erg populair. Een natuurjuweeltje met turquoiseblauw water ligt schilderachtig mooi tussen imposante bergen als de Sonnenspitze, de Tajakopf, de Drachenkopf en het Zugspitz-massief. Vanuit Ehrwald of Biberwier is de Seebensee te bereiken via eenvoudige wandelpaden of uitdagende Via Ferrata’s.

De kristalheldere Drachensee ligt op 1910 meter hoogte en is 28 meter diep. Het bergmeer ligt iets boven de Seebensee en onder de Coburger Hut. De Drachensee is het hoogstgelegen meer van de regio, waardoor het water ijzige temperaturen kan hebben. Toch zijn er altijd wel waaghalzen die er een korte duik in nemen. De kleine Igelsee ligt boven de Ehrwalder Alm, aan de voet van de Igelkopf. Het meertje ligt op 1585 meter hoogte te midden van de Alpenweiden. Goed om te weten: op sommige plattegronden staat de Igelsee aangegeven als Negelsee of Egelsee.

Watervallen in de Tiroler Zugspitz Arena
Aan de Tiroolse kant van de Zugspitze vind je ook drie schitterende watervallen: Gaisbach, Rotlech en Auer. Ze zijn het beste te bereiken via de volgende wandelpaden: Wateravonturenpad Zugspitzi am Gaisbach, Berwang Rotlech waterval, Bichlbach wandeling naar Auer waterval.

Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43 567 320 000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

 

Over Tiroler Zugspitz Arena
Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.