persbericht

11 / 02 / 2020

terug naar press room

Als elk detail telt

De nieuwe Bynolyt Yellowbird II ED geeft een kraakhelder beeld en contrastrijke kleurweergave

Met de nieuwe Yellowbird II ED van Bynolyt zie je zelfs de kleinste details haarscherp. Van grote afstand, maar ook van dichtbij dankzij de close-up stand tot slechts twee meter. Dit maakt de verrekijker zeer geschikt om naast vogels en wild ook insecten als libellen en vlinders te observeren. Kortom, een ideale verrekijker voor elke natuurliefhebber die niets wil missen. 

De nieuwe Bynolyt Yellowbird II ED heeft een moderne look en feel. De aluminium behuizing is met rubber bekleed en voelt stevig aan terwijl het gewicht toch aangenaam laag is. Dankzij de korte brug tussen de kijkerbuizen en de duimuitsparing aan de achterzijde ligt de kijker perfect in de hand. De scherpstelknop loopt soepel en is zelfs met handschoenen aan goed te bedienen.

ED-lenzen
De serie bestaat uit een 8×42 en een 10×42 verrekijker, twee allrounders met verschillende vergrotingen. Wat betreft optiek heeft Bynolyt met deze nieuwe kijkers een behoorlijk aantal opties aangevinkt zoals een grote beeldhoek van 142m voor de 8×42 en 126m voor de 10×42 (op 1000 meter afstand). ED-lenzen waarmee kleurfouten tot een minimum beperkt worden en een indrukwekkende randscherpte.

De Yellowbird II ED heeft nieuw ontwikkelde multicoatings op alle glas/lucht oppervlakken. Deze garanderen een hoge lichttransmissie, kraakhelder beeld en contrastrijke kleurweergave. Dankzij de grote oculairen met ruime vrije-oog afstand kunnen ook brildragers comfortabel observeren.

Informatie
De Bynolyt Yellowbird II ED is verkrijgbaar bij de outdoorspecialist.  De kijker wordt geleverd inclusief opbergtas, draagriem en tien jaar garantie. Consumentenadviesprijs 8×42 € 419 en 10×42 € 429.  Ga voor meer informatie naar www.technolyt.nl.

Over Bynolyt
Al ruim 30 jaar heeft het Nederlandse verrekijkermerk Bynolyt vele liefhebbers en professionele gebruikers voorzien van hoogwaardige verrekijkers en telescopen. Het merk wordt geroemd om zijn constante kwaliteit, innovatie, gebruiksgemak en service. De kijkers worden continu getest door diverse amateurs en professionals. Dit doen ze om zoveel mogelijk feedback uit de markt te verzamelen. Deze feedback wordt in samenwerking met de Bynolyt-constructeurs gebruikt om verder te innoveren en zodoende nog beter aan de wensen van de diverse gebruikers tegemoet te komen. 

De verrekijkers van Bynolyt zijn er dan ook voor iedereen! Iedereen die geïnteresseerd is in wat er om hem of haar heen gebeurd en daar met volle teugen van wil genieten. De garantie op de meeste kijkers is 25 jaar. Bynolyt is er voor natuurliefhebbers, watersporters, bergbeklimmers, enthousiaste beginnende vogelaars tot professionele ornithologen. In het Bynolyt verrekijkerassortiment vind je altijd een kijker die bij je past.