persbericht

23 / 10 / 2023

terug naar press room

52% minder milieu-impact per veiligheidsschoen

Nieuwe Redbrick veiligheidsschoenen bestaan voor meer dan 50% uit gerecyclede grondstoffen

De nieuwe veiligheidsschoenen van Redbrick zijn gemaakt van meer dan 50% gerecyclede grondstoffen. Het is complex om schoenen te maken van gerecycled materiaal als je tegelijk aan een flinke waslijst van zware veiligheidseisen moet voldoen. Niet elk materiaal kan zomaar gebruikt worden. Maar het is volledig gelukt. Informatie: www.redbrick.eu. 

De Redbrick Topaz, Pearl, Tourmaline en Opal zijn gebaseerd op de populairste modellen van Redbrick die hun kwaliteit ruimschoots hebben bewezen. Het verschil is dat de nieuwe veiligheidsschoenen 52% minder milieu-impact hebben per schoen.

Twee S3L en twee S1PL werkschoenen
Redbrick lanceert binnen de Safety Sneaker collectie twee S3L en twee S1PL werkschoenen. De S3L sneakers hebben een bovendeel van gerecycled microfiber met een nubuck afwerking. De S1PL modellen hebben een bovenlaag van gerecycled canvas.

In de vier duurzamere modellen wordt geen leer gebruikt. Ook is het gewicht van de veiligheidsschoenen gereduceerd en wordt er meer groene energie gebruikt op de productielocaties. Zelfs de schoenendoos is duurzamer: de nieuwe modellen worden geleverd in dozen van FSC karton met minder inkt.

Gespikkelde zolen
Aan de gespikkelde zolen kan je goed zien dat er gerecyclede grondstoffen zijn gebruikt: verschillende kleuren grondstoffen zijn samengeperst. Het belangrijkst is dat de veiligheidsschoenen net zo veilig en sterk zijn als het originele model. Ze zijn net zo comfortabel en stijlvol, maar nu beter voor de planeet.

Alle schoenen zijn voorzien van een beschermneus van aluminium zodat je tenen echt veilig zijn. De zool is extra stevig met veel grip door het robuuste profiel en de antislipzool. Ideaal als je veel buiten werkt. Ook is elke schoen voorzien van een non-metallic anti-perforatiezool. De schoenen zijn geschikt voor harde werkers in de bouw-, logistieke-, metaal-, transport-, afbouw- en installatiesector.

Informatie
De nieuwe duurzame collectie van Redbrick is verkrijgbaar in de maten 39 t/m 48. Verkoopprijs incl. BTW vanaf € 117,50. Ga voor meer informatie naar: https://redbrick.eu/blogs/news/duurzame-veiligheidsschoenen.