persbericht

22 / 03 / 2024

terug naar press room

10 tips voor fotograferen in de Tiroler Zugspitz Arena

Paradijs voor fotografen, vooral in de lente als de natuur weer ontwaakt

De Tiroler Zugspitz Arena ligt aan de Oostenrijkse zijde van de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. Het is een paradijs voor fotografen, vooral in de lente als de natuur weer ontwaakt in al haar pracht. De bergen, meren, kloven, natuur en bergdieren bieden veel mogelijkheden in natuurschoon, kleur, compositie, contrast, sfeer en perspectief. 

Hier volgen 10 tips voor fotograferen in de Tiroler Zugspitz Arena.

Verken vooraf het gebied per e-bike en smartphone
Als landschapsfotograaf ga je graag goed voorbereid te werk. Het is goed om eerst het gebied eens goed te verkennen. Bijvoorbeeld met een e-bike, die kan je tegenwoordig bij elke fietswinkel huren. Daarmee heb je een grotere actieradius en kan je snel de plekken en invalshoeken vinden die je wilt vastleggen. De mooiste routes plan je op maps.zugspitzarena.com. Maak onderweg try-outs met je smartphone.

Neem je statief mee en ga vroeg op pad
Gebruik een statief voor scherpe foto’s met langere sluitertijden. Zet je statief eens neer in de Moos, het uitgestrekte dalgebied dat ligt in de driehoek tussen Ehrwald, Lermoos en Biberwier. Vanaf hier heb je een compleet zicht op alle bergen zoals de imposante Zugspitze, de ruige Sonnenspitze en de Daniel.

Als je heel vroeg op pad gaat is de kans het grootst dat je de Big Five van de Alpen tegenkomt: gems, alpenmarmot, steenarend, edelhert en steenbok. In combinatie met dauw en wat mist levert dit schitterende plaatsjes op. 

Zoek de lijnen in het landschap, neem filters mee en kijk naar de weersvoorspellingen
Zoek naar mooie composities, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar lijnen in het landschap, symmetrie of de gouden ratio. Licht is natuurlijk ook belangrijk, ga bijvoorbeeld eens op pad tijdens het gouden of blauwe uur, dat levert vaak prachtige beelden op.

Neem ook wat filters mee voor mooie lichteffecten zoals een zijdezachte uitstraling met een ND filter. Fotografeer in RAW als dat mogelijk is met je camera, dan heb je meer informatie in je foto’s voor de bewerkingsfase. Het weer speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Met Sat24 kan je de bewolking volgen en met TPE zie je wanneer de zon opkomt en ondergaat.

Het Lariksbos, de Rotlech-kloof, natuurgebied Ponöfen en de vele bergmeren en watervallen
Het Lariksbos tussen Ehrwald en Biberwier is als een sprookje. Een must als je de Tiroler Zugspitz Arena bezoekt. Hier schiet je de mooiste foto’s. De Rotlech-kloof is ook een bijzondere plek met een imposante waterval met een hoogte van meer dan 20 meter. De Heiterwanger See met zijn prachtige, heldere water is een van de hoogtepunten van de Tiroler Zugspitz Arena. Hier kan je naar hartenlust experimenteren met spiegelend water.

Ben je bevangen door meren, bezoek dan ook eens de Blindsee, Mittersee en Igelsee. Voor imposante watervallen ga je naar Gaisbach, Berwang en Bichlbach. Direct aan de voet van de Zugspitze in Ehrwald vind je het idyllische natuurgebied Ponöfen De indrukwekkende bergketen van de Zugspitze is hier alomtegenwoordig. Het wandelpad is vrijwel vlak en daardoor gemakkelijk begaanbaar.

Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43 567 320 000 of mail je naar info@zugspitzarena.com.

Over Tiroler Zugspitz Arena
Wie de Zugspitze wil beleven, kan het beste naar Tirol komen. Zeven charmante plaatsen in het Oostenrijks-Beierse grensgebied bieden de beste vooruitzichten voor de zomervakantie: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. Hier kun je volop wandelen, mountainbiken of gewoon heerlijk ontspannen lummelen. In de Tiroler Zugspitz Arena heb je trouwens altijd de zon aan je zijde.